Maavanem tänas perearste pikaajalise koostöö eest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanem Lembit Kruuse kutsus vastuvõtule kõik 31 Viljandimaa perearsti ja kinkis neile raamatu. Fotol tänab maavanem perearst Henn Seppa.
Viljandi maavanem Lembit Kruuse kutsus vastuvõtule kõik 31 Viljandimaa perearsti ja kinkis neile raamatu. Fotol tänab maavanem perearst Henn Seppa. Foto: Viljandi maavalitsus

Maavanem Lembit Kruuse tänas esmaspäeval Viljandimaa perearste panuse eest maakonna elanike tervise ja ravi edendamisse ning tunnustas nende pikaajalist koostööd maavalitsusega üldarstiabi korraldamises.

Sellest aastast läks üldarstiabi korraldamine maakonnas maavalitsuselt üle terviseametile ning perearstide töö koordineerimise eest ei vastuta Viljandimaal enam maavanem. «Seadused muutuvad ja see on paratamatu. Meie koostöö ühes vormis küll lõpeb, aga kindlasti jätkub see mõnel teisel kujul, sest perearstid on kogukonna oluline osa,» ütles maavanem maavalitsuse õppesaali kogunenud perearstidele.

Tänutäheks kinkis maavanem igale maakonna perearstile raamatu «Tuhat teed sõpruseni» või «Tuhat teed tarkuseni», kuhu on koondatud tsitaate, mõtteteri ja vanasõnu.

«Sealt on pärit ka tänulause juurde valitud hiina vanasõna, mis ütleb, et ühtki tublit tööd ei tehta vaeva nägemata,» rääkis Viljandi maavalitsuse sotsiaalala peaspetsialist Luule Vitsur. «Usun, et arstid leiavad raamatust veel palju mõtteteri, millest neile endile ja nende patsientidele tulu tõuseb.»

Luule Vitsuri sõnul seisab esmatasandi arstiabi korraldamise lõplik üleandmine maavalitsuselt terviseametile ja sellekohaste dokumentide allkirjastamine ees veebruaris. Tema sõnul on Viljandi maakonnas praegu 31 perearsti nimistut ja kõigil nimistutel on perearst olemas. Suurimaks probleemiks on arstide järelkasv, sest mitu tegutsevat perearsti on juba pensionieas või jõuab sinna lähiaastatel.

Terviseameti peremeditsiini osakonna juhataja Pille Saar tutvustas kokkutulnud perearstidele olulisemaid muudatusi üldarstiabi korraldamises ja seda, kuidas need puudutavad perearste. Poolteise tunni jooksul said arstid teavet muudatustest tegevuslubade taotlemise, nimistute suuruse ja nimistusse registreerimise, perearstide teeninduspiirkonna ja tegevuskoha ning perearsti lühi- ja pikaajalise asendamise teemadel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles