Toidupank ootab abikäsi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank ootab abilisi.
Toidupank ootab abilisi. Foto: Ants Liigus / «Pärnu Postimees»

Toidupank korraldab kahel eeloleval nädalavahetusel Rimi kauplustes taas toidukogumispäevad, millel saavad kaasa lüüa kõik annetajad ja vabatahtlikud, kes soovivad puudust kannatavatele inimestele jõulurõõmu pakkuda.

8. ja 9. ning 15. ja 16. detsembril kella 10—18 on toidupanga vabatahtlikud väljas Uku ja Centrumi Rimis.

Viljandi toidupanga koordinaatori Salli Järve sõnul on oodatud kõik abilised, kes soovivad nendel päevadel veidi head teha ning Rimi kauplustes vabatahtlikuna annetusi koguda.

Oma osalemise soovist saavad nad teada anda internetiaadressil osale.toidupank.ee, kus on avatud registreerimiskeskkond. Kohe algava nädalavahetuse suhtes tasub helistada otse Viljandimaa koordinaatorile Salli Järvele.

Arvestades, et töö käib kahes vahetuses, kella 12—15 ja 15—18, on kahe nädalavahetuse peale kokku vaja Eesti 17 kauplusesse 1000—1300 vabatahtlikku. Need inimesed aitavad jagada infot ning võtavad vastu poeskäijate annetatavat toidukaupa.

Annetustest komplekteeritakse jõulupakid, mis toimetatakse puudust kannatavatele lasterikastele peredele või teistele abivajajatele, kes elavad allpool vaesuspiiri.

«Kui inimesed teavad mõnd puudust kannatavat isikut, kes vajaks jõuludeks toidupakki, olgu ta siis üksik inimene, pensionär või keegi teine, võiks meile temast teada anda,» ütles Salli Järve. «Meiegi püüame need inimesed üles leida, kuid alati ei jõua me kõigini, sest paljud abivajajad ei hakka oma olukorrast sotsiaaltöötajatele rääkima.»

Vihjeid abivajajate kohta võib saata meiliga aadressil viljandi@toidupank.ee.

Toidupank korraldab üle-eestilisi toidukogumispäevi neli korda aastas. Lisaks sellele organiseerivad kohalikud toidupangad sageli väiksemaid toidukogumisaktsioone. Selliste ettevõtmistega antakse poeskäijatele võimalus toetada kohaliku toidupanga tööd. Inimesed saavad osta ja annetada toidukaupu, mis hiljem toidupanga kaudu allpool toimetulekupiiri elavatele peredele jagatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles