Uuel aastal kallineb laste huvitegevus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Sakala»

Viljandi linnavalitsus otsustas tõsta uuest aastast huvikoolide õppetasusid. Suurima tõusuga tuleb arvestada spordikoolis ja mõnes huvikeskuse ringis käivate laste vanematel.

Kui praegu on spordikooli osakondade ning huvikoolis tegutsevate Eve stuudio, kitarriringi ja S-stuudio kuutasu 6.39 eurot, siis jaanuarist kerkib see 10 euroni.

Vähem õpilasi

«Mingil määral jääb kindlasti õpilasi vähemaks,» nentis spordikooli direktor Andres Kallavus hinnatõusu kommenteerides. Ta pakkus välja, et ilmselt kaaluvad lapsevanemad tulevikus hoolikamalt, millistele huviringidele raha kulutada ja kas võsukestele on võimalik mitut ringi võimaldada.

Linnavalitsuse üld- ja alushariduse spetsialisti Katrin Mändmaa sõnul oli hinnatõstmine vajalik otsus. «Jah, linn loodab huvikoolide arvelt lisa teenida,» kinnitas ta ning tõi põhjenduseks, et ka kulutused suurenevad, näiteks elekter kallineb.

«Meie prognooside järgi jääb huvikoolis õppijaid vähemaks, nagu ükskõik millise muu hinnatõusuga tarbijaid,» nentis Mändmaa.

Kalleim õpe

Kõige rohkem peavad maksma hakkama Viljandi muusikakoolis õppijad. Tavaõpe koos lisapilliga ning süvaõpe maksavad edaspidi 22 eurot kuu.

Ainuke, mis läheb odavamaks, on Peep Tobrelutsu loodusring huvikoolis. Selles osalejad hakkavad maksma 39 senti senisest vähem. Hind ei muutu hiljuti loodud mototehnika ringil ning kõigil kunstikooli osakondadel.

Katrin Mändmaa sõnul jäävad kunstikooli hinnad samaks sellepärast, et sealsed õpitingimused ei muutu paremaks. 1. septembriks peab kool praeguses asukohas asjad kokku korjama ning alustama uues paigas.

Need lapsed, kelle pered ei jaksa huvitegevuse eest rohkem maksta, ei jää Mändmaa hinnangul siiski tegevuseta, sest linnas on veel seltse ja koolides huviringe, kus saab käia. «Meil on heal tasemel huviringid, mida pakume inimestele sobivaima hinna eest,» lausus ta.

Kunstikoolis käib 108 huvilist, spordikooli trennides üle 800 õpilase, muusikakoolis 265 ja Viljandi huvikooli ringides 449 last.

Uue aasta algul kehtima hakkavaid hindu arvestatakse õppeperioodil üheksa kuu eest. Suvekuude eest õpitasu ei võeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles