Ratsutaja teenis kodus peavõidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa takistussõitja võitis Saku suurhallis peetud Alexela grand prix’ 160-sentimeetriste takistustega parkuuri hobusel Ulrike R.
Viljandimaa takistussõitja võitis Saku suurhallis peetud Alexela grand prix’ 160-sentimeetriste takistustega parkuuri hobusel Ulrike R. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinnas lõppenud rahvusvahelisel ratsavõistlusel kaalukaima takistussõidu võitnud Gunnar Klettenberg nimetas seda aasta emotsionaalseimaks võiduks.

«Tallinnas on alati meeldiv võistelda ning suure toetajaskonna ees võita on meeltülendav,» lausus Viljandimaa ratsasportlane, kes võitis hobusel Ulrike R Saku suurhallis peetud Alexela grand prix’ 160-sentimeetriste takistustega sõidu.

38 startinust jõudis ümberhüpetele 12 võistluspaari. Eelviimasena rajale läinud Gunnar Klettenberg ja Ulrike R lõpetasid parima aja ja puhta sõiduga.

Sportlase sõnul oli stardipositsioon talle soodne. «Nägin, milliseid riske konkurendid võtsid, tegin oma järeldused ja seekord õnnestus mul kiire sõiduga läbida rada veatult,» ütles Gunnar Klettenberg.

Viljandimaalasest varem ümberhüpetele startinud ning raja samuti puhtalt läbinud leedulane Benas Gutkauskas ja Carolien VH Scheefkasteel ning soomlane Mikael Forsten ja Evli Nandele olid rajal veidi aeglasemad ning lõpetasid teise ja kolmanda kohaga.

Eestlastest jõudsid 12 sekka veel Tiit Kivisild, Siim Sinijärv ja Rein Pill. Kivisild ja Calina olid nelja karistuspunktiga seitsmendad ning Sinijärv ja Zidante P kaheksa karistuspunktiga kaheksandad. Pill ja Konstantinos KS kogusid 11 karistuspunkti ja pidid leppima 11. kohaga.

Gunnar Klettenbergi sõnul on tal tänavu suvised võistlused olnud edukad. Maailma karikavõistluste grand prix’ võite on ta teeninud Moskvas ja Leedus ning auhinnakohti on tulnud teisigi. «Võib öelda, et oli edukas suvi,» lausus takistussõitja.

Klettenbergi jutu järgi pole tihe võistluskalender tal tänavu võimaldanud kuigi palju kodumaal startida ning seetõttu on tal pühapäeval teenitud kaaluka võidu üle eriti hea meel.

Kolm päeva Saku suurhallis peetud võistlustel sai Gunnar Klettenberg esikoha ka reedel, seda kuni 135-sentimeetriste takistustega parkuuris hobusel U-Too.

«Puhkust pole oodata: sisehooaeg kogub tuure, ees on võistlus Helsingis, järgnevad kaks suurvõistlust Poolas,» kõneles ta.

Tänavusel Tallinn International Horse Show’l tegi kaasa ka Viljandimaa noorema põlvkonna takistussõitjaid, kes näitasid eri raskusega parkuurides häid sõite ja said mitu auhinnakohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles