Spordisõbrad hakkavad oma tegemistega saali kolima

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saalihoki on Viljandis muutunud üha populaarsemaks, eriti agaralt kasutavad selle ala harrastajad treeninguteks kesklinna kooli saali.
Saalihoki on Viljandis muutunud üha populaarsemaks, eriti agaralt kasutavad selle ala harrastajad treeninguteks kesklinna kooli saali. Foto: Roger Ote

Täispikkuses artikkel ilmus
31. augusti «Sakala» paberväljaandes


Ehkki sisehooaeg pole veel avatud ja mitmel spordialal jagub tegemist ka värskesse õhku, tasub spordihuvilistel juba mõelda saaliaegade reserveerimisele.

«Kesklinna kooli spordisaal on meil juba praegu välja müüdud ja ka Paalalinna kooli viilhalli ajad on hõivatud,» rääkis Viljandi spordikeskuse juhataja Mati Jürisson.

Peale kahe eespool nimetatud hoone haldab spordikeskus Viljandi spordihoonet. «Spordihoone saalide graafik pole veel koostatud, sest spordikooli rühmade vajadused selguvad septembris. Eelmise aasta järgi otsustades eriti palju vabu aegu niikuinii ei jää,» kõneles Jürisson.

Mati Jürissoni selgitust mööda on spordihoone hommikupoolikul reserveeritud koolidele. Kella poole kahe paiku alustavad sealses saalis treeninguid nooremad, varem koolist lahti saavad lapsed. Spordikooli rühmad tegutsevad hoones tihtipeale poole kaheksani õhtul.

«Et pärast kella kaheksat algavat trenniaega keegi eriti ei taha, siis väga palju vakantseid aegu üle ei jäägi,» nentis Jürisson.

Kui spordikooli ja -klubide vajadused on rahuldatud, eelistab spordikeskus saale rentida eelkõige oma pikaajalistele klientidele. «Seltskonnad, kes on meil juba aastaid ühel ajal käinud, teatavad enamasti varakult ka uue hooaja soovid,» selgitas Jürisson.

Spordihoone uues osas eelistavad saalirentijad mängida eelkõige korvpalli. Kesklinna kooli saalis on korvpallihuviliste kõrval tihedad külalised saalihokimängijad. Spordihoone vanas saalis on üks põhilisi kliente lauatenniseklubi.

Nädalavahetustel spordihoone saale enamasti rendile ei anta, sest tihtipeale on need siis võistluste päralt.

Kellel on ikkagi huvi spordihoone saale veel sügistalviseks hooajaks rentida, ei pea oma mõtteid maha matma. Vabade aegade kohta tasub taas teavet nõutama minna oktoobri algul, sest siis on selgunud ka spordikooli lõplikud vajadused.

Jakobsoni kooli kehalise kasvatuse ainesektsiooni juhi Aivar Hommiku hinnangul on treeningurühmad suure osa nende spordisaali aegu juba hõivanud: seal toimetavad sõudjad, aerutajad, vibulaskjad, võimlejad ja teisedki.

«Nädala sees on veel mõni vaba aeg, aga need algavad kolmveerand üheksast, seega päris hilja,» rääkis Hommik.

Vabad on nädalavahetused, aga need pole varasematelgi aastatel populaarsed olnud.

Viljandist ligikaudu 20 kilomeetri kaugusel asuva Sürgavere spordihoone juhataja Arne Miileni sõnul nende spordisaalis õhtul vabu treeninguaegu veel jagub.

«Vaba on ajavahemik kella 18-st 21-ni. Sellesse mahub kaks poolteisetunnist treeningut,» lausus Miilen. Tema ütlemist mööda on peamised kasutajad pärit oma vallast, kuid käiakse ka Viljandist.

Ka Heimtali põhikooli direktori Eero Metsvahi sõnul on neil õhtuti soovijaile vabu aegu pakkuda. «Kui Jakobsoni kooli saali remonditi, oli meil väga palju käijaid, kuid nüüd on rahulikumaks muutunud,» lausus Metsvahi.

Spordisaali hakatakse välja rentima alates kella 16 ja enamasti on see avatud kella 21-ni. «Tavaliselt reserveeritakse saal kella 17-st või 19-st,» rääkis Metsvahi.
 

Kaks korda nädalas saavad tasuta saali kasutada oma valla elanikud, kes mängivad enamjaolt sulgpalli, aga ka võrk- ja korvpalli. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles