Euroraha jagav riigiasutus kaotas kohtus järgmise Viljandimaa valla vastu peetud vaidluse (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mõisaküla hooldekodu avati paar nädalat pärast selle lõplikku valmimist ehk 2022. aasta juuni keskel. Riigihanke konkursi järgi oleks lõpp pidanud olema mitu kuud varem.
Mõisaküla hooldekodu avati paar nädalat pärast selle lõplikku valmimist ehk 2022. aasta juuni keskel. Riigihanke konkursi järgi oleks lõpp pidanud olema mitu kuud varem. Foto: Elmo Riig

Mõnepäevase vahega väljusid võitjana kohtusaalist nii Põhja-Sakala kui Mulgi vald, kes mõlemad vaidlesid Riigi Tugiteenuste Keskusega euroraha pärast. Mõlemal juhul jäid riigiasutuse kanda valdade kohtukulud, mida kokku on ligi 17 000 eurot. Põhja-Sakalaga on riigiasutus kohtuskäimise nüüdseks lõppenuks kuulutanud, Mulgi vallaga seotud otsuse edasikaebamist veel vaagitakse.

Kui Põhja-Sakala vald vaidles riigiga kohtus Võhma kooli ehitamisel ilmajäetud 200 000 euro pärast, siis Mulgi vald Mõisaküla hooldekodu rajamise 50 000 euro eest. Kummalgi juhul ei tähenda kohtuotsus, et Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK) peab raha valdadele välja maksma, vaid tal on kohustus teha uus otsus ja need argumendid, millega valdade rahatajätmist ehk juriidilises keeles finantskorrektsiooni põhjendati, ei ole enam kasutuskõlblikud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles