PÕHJA-SAKALA Karistuseks rahast ilmajäetud vald sai kohtus riigiasutuse üle võidu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
2020. aastal valminud ja 2,6 miljonit eurot maksnud Võhma kooli rajamisel tekkisid ehitajal probleemid, mis jättis valla osaliselt euroabist ilma. Ehitusfirma on nüüd pankrotis ja rahavaidlused käivad kohtus.
2020. aastal valminud ja 2,6 miljonit eurot maksnud Võhma kooli rajamisel tekkisid ehitajal probleemid, mis jättis valla osaliselt euroabist ilma. Ehitusfirma on nüüd pankrotis ja rahavaidlused käivad kohtus. Foto: Marko Saarm

Ringkonnakohus leidis, et euroraha vahendav riigiasutus on karistanud Põhja-Sakala valda Võhma koolimaja ehitusel ettetulnud eksimuste eest valesti, ning andis kohtuvaidluses võidu vallale. Saamata jäänud 200 000 eurot see otsus vallale aga ei too.

Eelmisel nädalal, kolm ja pool aastat pärast Võhma kooli avamist tekkis Põhja-Sakala vallal lootus vähemalt osa koolimaja ehitamiseks lubatud ja hiljem äravõetud eurorahast kätte saada. Ringkonnakohtu otsus ei tähenda aga automaatselt, et euroraha kasutamist kontrollinud Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK) peab vallale maksmata jäänud ligi 200 000 eurot kohe ja kindlasti tollele üle kandma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles