MÕJUKATE TIPP Anu Raud tunneb, et on kogukonnas hoitud, ning hoiab oma inimesi ka ise

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Sakala mõjukate küsitluse võitis tänavu kunstnik, õppejõud ja kirjanik Anu Raud.
Sakala mõjukate küsitluse võitis tänavu kunstnik, õppejõud ja kirjanik Anu Raud. Foto: Katri Henga/elmo Riig

Tänavuse mõjukate küsitluse võitja on tekstiilikunstnik, Heimtali koduloomuuseumi arendaja ja hooldaja, emeriitprofessor ja akadeemik Anu Raud, kes ei vaja enamikule inimestele tutvustamist, isegi kui käsitöö ja tekstiilikunst veidi võõraks ja kaugeks jäävad. Ta on ka erakordselt tundeerksa sulega kirjanik, kelle teoste trükid on vähemalt Viljandi raamatupoodidest ilmumise järel kohe ära ostetud. Eelmisel aastal sai Raud küsitluses viienda koha.

Anu Rauda on hakatud hellitavalt kutsuma nii maavanaemaks kui ka lihtsalt emaks. 2009. aastal kinkis ta Heimtali muuseumi koos kogudega Eesti Rahva Muuseumile ja ka selle direktor Kertu Saks ütles Sakalale eelmise aasta kevadel, kui Raud 80. sünnipäeva tähistas, et too on muuseumirahvale ema eest.

«Me oleme nii tänulikud, et meil on selline eeskuju, kellel on väsimatu energia ja huumorimeel,» kõneles Saks sünnipäevapeol, kus Rauale muu hulgas sulgedega ja kirev äratuskell kingiti. «Anu Raud leiab igast asjast midagi ilusat ja toredat. Kõik võiksid olla samasugused nagu tema!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles