Suurenev töökoormus venitab asjaajamist veelgi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtjate ootus, et asjaajamine toetust jagavates riigiametites kiiremini käima hakkaks, ei täitu tõenäoliselt veel nii pea, sest asutuste töökoormus kasvab, eelarve aga kahaneb.



Männiku metsatalu omaniku Siim Sillamaa sõnul on PRIA ametnikud alati väga abivalmid, kuid nende töö kiirus jätab soovida. Ta tõi näiteks, et ehkki taotluste läbivaatamisel jääb amet seaduses ette nähtud 90 tööpäeva piiridesse, kipub otsus tulema just viimasel nädalal. See aga tähendab, et ka ettevõtja peab oma projektiga ootama.



«Toetuse määramise ja väljamaksmise aja muudavad pikaks eelkõige vigased taotlused,» selgitas PRIA teabeosakonna peaspetsialist Ene Tulp. «Seetõttu tuleb meie töötajatel teha järelepärimisi, mis muudavad töökoormuse väga suureks. Nii kannatavad ka kõik need taotlejad, kes on dokumendid korrektselt esitanud.»



Tulbi ütlemist mööda soovib ka amet ise asjaajamisele kuluvat aega lühendada, kuid lootust selleks ei paista. «Arvestades, et PRIA töömaht kasvab tänavu mullusega võrreldes 2,17 korda, eelarve on aga juba praegu vähenenud ja kahaneb veelgi, on kahtlane, kas me suudame oma tööd kiiremaks muuta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles