Kaupluses tuleb plaadiesitluskontsert

Sakala
Copy
Kaido Kirikmäe esitleb plaati oma kaupluses Ambient, mis on Leola maja keldrikorrusel. 
 
Kaido Kirikmäe esitleb plaati oma kaupluses Ambient, mis on Leola maja keldrikorrusel.   Foto: Elmo Riig

Kontserdisari "Kauplus Ambient live" jätkub laupäeval, 11. veebruaril elektroonilise ja eksperimentaalmuusika helilooja Kaido Kirikmäe möödunud aasta lõpus ilmunud albumi "Epic" esitlusega ning lisaks astub  publiku ette erikülaline Helsingist, arktiliste ambient-helide viljeleja Heikki Lindgren.

"Kauplus Ambient live" leiab aset kord kuus kaupluses Ambient, Viljandis Leola keskuse 0-korrusel. Kõik kontserdisarja  esinemised salvestatakse ja antakse välja hiljem helikassetina.

Laupäeval kell 18 algaval kontserdil esinev Kaido Kirikmäe on elektroonilise muusika looja, kes segab kokku eksperimentaalse loomuga ambient-helisid, meloodiliselt võnkuvaid süntesaatorilainetusi ning minimalistlikke rütmiskeeme.

Muusikalist tegevust alustas Kirikmäe 1990. aastal, liikudes punkroki juurest eksperimentaalsemate ja elektroonilisemate kõlapiltide suunas. Kontsertidel loob ja esitab ta oma muusikat kohapeal. Ta on avaldanud viis sooloalbumit ning tema muusika on kõlanud nii kunstinäituste kui ka loodussaadete taustaks. Kirikmäe kuulub koostööpartnerina muusikalistesse kooslustesse nagu Jürjendal-Kirikmäe duo ning Mikita-Jürjendal-Kirikmäe trio.

Sooloesinejana on ta lisaks Eestis toimunud olulisematele kultuurisündmustele (Kumu öö, ERM-i öö, Hea Uus Heli, PÖFF, TMW, Sleepwalkers, Maailmafilm, Vana Filmilindi festival) oma heliloomingut esitlenud Lätis, Leedus, Venemaal, Soomes, Poolas, Saksamaal, Šveitsis, Ungaris, Rumeenias, Inglismaal, Islandil ja Tšiilis. Oma maailmanägemist tutvustas ta jaanuaris Sakalas ilmunud intervjuus

Teine sel õhtul esinev artist Heikki Lindgren on arktiliste helide looja Helsingist. Tema sukeldub elektrooniliste instrumentide abil arhailiste helimaastike põnevasse maailma. Lisaks soololoomingule on Lindgren  osa audio-visuaalses duos Vongoiva ning samuti kuulub projektidesse-ansamblitesse nagu drone-ambient-duo Hler, eksperimentaal-ambient-duo Ääri ning folk-ambient-gruppi Kohellus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles