Väikelaste päevatuba jätkab suuremates ruumides

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Lapsehoiuteenused juhataja Irina Porohov, kes uue ruumi aknast välja küünitades loob tutvust naabermaja põnniga, on rõõmus, et nüüd saab väikelaste päevatuba enda kasutusse kogu Pikk tänav 10 asuva maja.
Osaühingu Lapsehoiuteenused juhataja Irina Porohov, kes uue ruumi aknast välja küünitades loob tutvust naabermaja põnniga, on rõõmus, et nüüd saab väikelaste päevatuba enda kasutusse kogu Pikk tänav 10 asuva maja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Peatselt kolmandat tegutsemisaastat alustav Viljandi väikelaste päevatuba Kukeräädsik laieneb poole suuremale pinnale, et pakkuda lastele rohkem mängu- ja liikumisruumi.




«Meil on Jaani kogudusega kokkulepe, et alates 1. veebruarist on Kukeräädsiku käsutuses kogu Pikk tänav 10 maja,» lausus päevatuba pidava osaühingu Lapsehoiuteenused juhataja Irina Porohov.



Kui seni rendib Kukerääd­sik samas hoones ligi 30 ruutmeetrit, siis pärast laienemist saab ta enda kasutusse 60 ruutmeetrit. Osaühingu valdusesse lisanduvat ruumi kasutas Jaani kogudus seni pühapäevakooli tundide tarvis.


Irina Porohov rääkis, et uus ruum on plaanis sättida laste magamis- ja mängutoaks, praegune magamistuba jääb aga söömise ja teiste argiste toimetuste jaoks.



«Lapsed saavad juurde palju mänguruumi,» rõõmustas ta. «Alla kolmeaastaste põngerjatega ei saa ju talvel iga ilmaga väljas käia ja toas on neil seni üsna kitsas olnud.»



Juhataja ütles, et kuigi tulemas on majanduslikult raske aasta, otsustas osaühing laienemisega riskida.



«Rehkendused näitasid, et ehkki ruutmeetrite poolest saame nüüd päevatuppa võtta paar last rohkem, suudame rendi ära maksta ka siis, kui need kohad ei täitu ja jätkame töötamist endiselt viie lapsega,» kõneles ta ning nentis: «Sügisel tuli meil ruumipuuduse tõttu ära öelda nii mõnelegi lapsevanemale.»



Praegu on Kukeräädsiku nimekirjas kuus last. Neist neli tuuakse sinna kohale ning kahega tegelevad lapsehoidjad nende kodudes.



«Meil on võimalik jälle uusi tulijaid vastu võtta, sest kaks last läks jaanuaris lasteaeda ja nende kohad vabanesid,» sõnas Irina Porohov.



Ta selgitas, et kui esialgu toodi Kukeräädsikusse lapsi vaid lühiajaliselt hoiule, siis nüüdseks on sellest kujunenud sõim, kuhu enamik mudilasi tuuakse hoiule regulaarselt.



Tänu vanemate ja päevatoa vahel sõlmitud lepingule saavad kliendid teenuse eest maksmiseks tuge omavalitsustelt. Lapsehoiuteenuse toetust on Kukeräädsiku klientidele maksnud Viljandi linn ning Saarepeedi, Paistu, Kõo ja Harku vald. Oma valmisolekust on teatanud ka Pärsti vald, kuid sealt pole seni lapsi veel päevatuppa toodud.



Üksikutel kordadel lühiajaliselt päevatuppa hoida viia saab last vaid siis, kui seal on vabu kohti, ning selleks tuleb kindlasti ette helistada.



Kokku käis teisel tegutsemisaastal Kukeräädsikus 19 last. Et tegeldi peamiselt püsiklientidega, jäi laste arv tunduvalt alla esimese aasta omale: siis käis päevatoas 67 mudilast.



Irina Porohov tõdes, et aasta jooksul vahetuvad ka püsikliendid päevatoas mitu korda.



«Meie teenus on ikkagi väga kallis ja seda saavad endale pikaajaliselt lubada vähesed pered,» põhjendas ta.



Päevatuba on tema jutu järgi sobiv koht, kus last suurde sõimerühma minekuks ette valmistada. «Siin läheb neil vanematest eemaldumine valutumalt, sest lapsi on vähe ja hoidjatel on aega nendega individuaalselt tegelda.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles