Schloss Fellini hotellis ööbimine pälvis ministeeriumi hukkamõistu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandis käies ööbis Liisa Pakosta hotellis Schloss Fellin.
Viljandis käies ööbis Liisa Pakosta hotellis Schloss Fellin. Foto: Marko Saarm

Kolme kuu eest ametisse asunud ja nüüd kohalt taandunud muinsuskaitseameti juhile Liisa Pakostale sai teiste kultuuriministeeriumile segaseks jäänud lähetuste seas saatuslikuks ööbimine Viljandi kõige kallimas hotellis Schloss Fellinis.

Augusti lõpus Viljandis käinud Pakosta saabus linna eelmisel õhtul ning peatus Viljandi vanasse mõisa rajatud hotellis Schloss Fellin, kus tema tuba maksis 230 eurot. Muinsuskaitseameti juht ise põhjendas seda asjaoluga, et hoone on kultuurimälestis, aga oli valmis osa kulust ise kandma.

Schloss Fellinis peatumine oli vaid üks kultuuriministeeriumile küsimusi tekitanud ööbimiskuludest. Lisaks heideti talle ette pikemat peatumist Rakvere spaahotellis ning ühe lähetuse pikkus oli koguni 11 päeva ning ERR-i teatel võttis ta töölähetustele kaasa ka oma lapsi.

Viljandis kohtus ta muinsuskaitseameti nõuniku Anne Kiviga ning andis Sakalale intervjuu, milles kõneles võimalusest ehitada üles Viljandi ordulinnus.

Pakosta leidis, et uus muinsuskaitseseadus annab selleks võimaluse. "Vahepeal on olnud seisukoht, et varemed on varemetena väärtus iseenesest. Uus muinsuskaitseseadus näeb taastamist ühe võimalusena ette. Seega, kui kellelgi on raha ja soovi, siis oleme nõus seda asja igal juhul arutama," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles