Endine vallavanem ja praegune kirikuõpetaja astub purjuspäi autojuhtimise eest kohtu ette

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Joobes juhtimise eest kohtu ette astuv kirikuõpetaja Hermann Kalmus kinnitab, et on end aktiivsest koguduse teenimisest taandanud, kuniks oma mured lahendatud saab.
Joobes juhtimise eest kohtu ette astuv kirikuõpetaja Hermann Kalmus kinnitab, et on end aktiivsest koguduse teenimisest taandanud, kuniks oma mured lahendatud saab. Foto: Marko Saarm

Neljapäeval astub joobes juhtimise eest kohtu ette endine Põhja-Sakala vallavanem, praegune Pilistvere kirikuõpetaja Hermann Kalmus. Oma sõnul on ta end vaimulikutööst taandanud ning tegeleb alkoholimure lahendamisega.

Prokuratuuri pressiesindaja Kairi Küngas sõnas, et Hermann Kalmus tabati kriminaalses joobes mootorsõiduki juhtimiselt möödunud aasta juunis, kuid juhtumi kohta lisainfot prokuratuur enne istungi toimumist ei avalda. Joobes juhtimise kohta alustatakse Eestis kriminaalmenetlus, kui sõidukijuhi joove on vähemalt 1,5 promilli või alkoholi sisaldus tema veres on 0,75 milligrammi liitri kohta. Väiksemas joobes juhtimine tähendab väärtegu.

Nüüdseks peaaegu 20 aastat Pilisvere koguduse diakonina teeninud Hermann Kalmus sai Põhja-Sakala vallavanemaks 2019. aastal pärast seda, kui vallavolikogu oli otsustanud toonast vallavanemat Tõnu Aavasalu umbusaldada. Ametis sai Kalmus olla veidi alla aasta. 2020. aasta suvel otsustas ta ameti maha panna, öeldes, et teeb seda tervislikel põhjustel ning soovib edaspidi end pühendada kirikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles