Kauplused püüavad klienti odava piimaga

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Suurte toidupoekettide vahel käib juba mõnda aega võistlus, kes suudab ostjale pakkuda soodsaima hinnaga piima.


Ühte kontserni kuuluvates Säästumarketi ja Rimi kauplustes, samuti Maxima ketis on piimaliitri hind liikunud lausa allapoole kuue krooni piiri ning selle nimel tegutseb ka Selveri kett.



Aktsiaseltsi Rimi Eesti Food Rimi ja Säästumarketi poodides on 5 krooni 80 sendi eest võimalik osta aktsiaseltsis Tere toodetud ja Alpenrose’i kaubamärki kandvat piima. Maxima odavaim piim, 5 krooni 90 senti maksev Saules Pienas on aga valmistatud Leedus.



Rimi Eesti Foodi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja nentis, et Alpenrose’i piimatooted on valmistatud spetsiaalselt nende kontserni jaoks.


Kui tavaliselt üritatakse kohalikele toiduainetele panna võimalikult eestipäraseid nimesid, siis rahvusvaheline Alpenrose on tema sõnul valitud seepärast, et sama piima müüakse ka Rimi Läti ja Leedu kauplustes.



«Et mõningate igapäevaste toiduainete puhul käib jaekaubanduses kõva konkurents, tuleb nende hindu korrigeerida,» rääkis Evelin Mägioja ning lisas, et loomulikult on endiselt omad ostjad ka kallimal ja tetrapakendis piimal, kuid Alpenrose on praegu nii Rimi kui Säästumarketi kauplustes enim müüdud.



On loogiline, et nii madala hinna korral pole võimalik piima müügilt kasumit teenida. Pigem proovitakse nõnda tuua inimene oma poodi, et too ostaks sealt ka kogu muu kodus tarviliku kauba.



Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid on öelnud «Pärnu Postimehele», et selles kaupluses on piimatoodete juurdehindlus minimaalne. «Ning mitte ainult kilepiima puhul, vaid ka näiteks hapukoore, koore, kohupiima, peti, jogurti, juustu ja teiste piimatoodete hind on meie kauplustes viimastel kuudel tublisti langenud.»



Konkurentide üliodava piima edu on tegutsema pannud ka Selveri keti. Viljandi Männimäe Selveri juhataja Marina Lillepõllu jutu järgi töötab Selver oma odava tootemargi suunas, kuid lõplikud kooskõlastused on veel tegemata.



Nii on praegu Selveris odavaim Farmi 2,5-protsendiline piim, mille hind on 6 krooni 90 senti.



Marina Lillepõllu sõnul tuntakse praegu odava piima vastu huvi, kuid kontrast kallima piimaga pole väga suur: endiselt ostetakse nii ühte kui teist.



Maksimarketi odavaim, 2,5-protsendiline 8 krooni 90 senti maksev kilepiim on toodetud aktsiaseltsis Tere, kuid kannab Meieri kaubamärki. Viljandi Maksimarketi juhataja Kristo Mägi ütlemist mööda on tegemist spetsiaalselt ETK grupile valmiva tootega, mida saab peale Maksimarketi osta teistest selle süsteemi kauplustest, nagu Konsum ja A&O.



Ehkki Meieri piima hind on kõrgem kui konkurentide alla kuue krooni maksev toode, on see siiski üle kahe krooni odavam kui teised Maksi­marketis müüdavad kilepiimad.



Samas tunnistab Mägi, et Maksimarketki vajaks oma kaubavalikusse ühte väga odavat piima. «Olen seda ka meie juhtkonnale öelnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles