Päevakommentaar. Kuidas riigi rahast üllatus sai? (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Võhma ja Reegoldi vahele saaks minister Jaak Aabi arvates kallist kergliiklusteed ehitada kahes jaos. Esmalt Navesti jõeni ja siis edasi.
Võhma ja Reegoldi vahele saaks minister Jaak Aabi arvates kallist kergliiklusteed ehitada kahes jaos. Esmalt Navesti jõeni ja siis edasi. Foto: Marko Saarm

Kas see on nüüd hea või halb, et riik Põhja-Sakala vallale üllatusena kergliiklustee rajamiseks raha annab? Seda on Sakalalt täna küsinud nii mõnigi Põhja-Sakala valla elanik, kes luges uudist "Riik pakub vallale üllatusraha tööks, mida pole plaanis teha". Ega vastust anda ei oska, aga enamasti on riigilt raha saamine omavalitsusele ikka hea uudis ja plaane saab alati ümber teha.

Üks vaidluse koht on see, kas Võhma ja Reegoldi tee ehitamine on ikka päevakorral või mitte. Valla käimasoleva aasta eelarvest vaatab vastu 75 000 eurot selle töö tarbeks ja järgmise aasta plaanis on veel 40 000 eurot. Aga eelarve on oma olemuselt lihtsalt üks tööde tegemise plaan, mille õnnestumist saab hinnata tagantjärele. Selles ei ole midagi eriskummalist, kui mõni eelarves koha leidnud töö rahapuudusel ära jääb või mõni töö sinna aasta jooksul juurde ilmub, sest selleks leiti raha.

Nagu mina vallavanem Jaanus Rahula jutust aru sain, siis tõepoolest oli kõnealune kergliiklustee valla tööde plaanis, kuid et teine ja tõenäoliselt olulisem teelõik Võhmast Põltsamaa poole nõudis arvatust suurema summa, tehti valla otsustajate seas kokkulepe, et jätame selle Reegoldi tee praegu tegemata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles