Linn sai ministeeriumilt vastuseks ümmarguse jutu

Eget Velleste
, reporter
Copy
Viljandist taksoveoloa küsimisele eitava vastuse saanud Tõnis Mikk võttis töötamiseks vajaliku loa Pärnu linnavalitsusest. Kuigi ta põhjustas tänavu kevadel purjuspäi kolme autoga liiklusõnnetuse, töötab ta igati seaduslikult roolikeerajana.
Viljandist taksoveoloa küsimisele eitava vastuse saanud Tõnis Mikk võttis töötamiseks vajaliku loa Pärnu linnavalitsusest. Kuigi ta põhjustas tänavu kevadel purjuspäi kolme autoga liiklusõnnetuse, töötab ta igati seaduslikult roolikeerajana. Foto: Elmo Riig

Möödunud nädalal saatis linnavalitsus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kirja, mis käsitles taksoveoloa väljastamisega ilmnenud probleeme. Ministeerium kirjutas vastu, et mõistab linna muret, kuid lisas, et leheski kajastamist leidnud juhtumi puhul polnud linnal õiguslikku alust loast keelduda.

Möödunud nädalal kirjutas Sakala taksojuht Tõnis Mikust, kellele Viljandi linnavalitsus ei andnud taksoveoluba, sest too oli napilt kolm kuud varem põhjustanud purjuspäi kolme autoga avarii. Erinevalt Viljandist lähtus aga Pärnu linnavalitsus otsust tehes ühistranspordiseadusest ja andis Mikule taksoveoloa. Pärnu linnavalitsus sai seda teha seepärast, et prokuratuur oli otsustanud Miku juhtumi lõpetada oportuniteediga ning tema sõiduõigust ei piiratud mingil viisil. Praegu sõidutab taksojuht kliente muu hulgas Viljandis.

Olukorrast riivatud Viljandi linnavalitsus saatis seepeale majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kirja. Linnapea Madis Timpson ütles möödunud nädalal, et olukorda oleks vaja paremini reguleerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles