Aprillis koroonadiagnoosi saanud naine tervitas sajandal sünnipäeval külalisi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Sajandat sünnipäeva tähistav Salme Loopre ei ole end kunagi purju joonud. «Tervisenapsust ma ära ei ütle, aga tark inimene oskab alati piiri pidada,» sõnas ta.
Sajandat sünnipäeva tähistav Salme Loopre ei ole end kunagi purju joonud. «Tervisenapsust ma ära ei ütle, aga tark inimene oskab alati piiri pidada,» sõnas ta. Foto: Marko Saarm

Reedel tähistas Abja-Paluojal elav Salme Loopre oma sajandat sünnipäeva. «Tervis on uskumatult hea, kusagilt ei valuta. Kui passi ei vaataks, siis ei usuks, et olen sada,» sõnas ta õnnitlusi vastu võttes. Kaks kuud tagasi oli proov näidanud tema nakatumist koroonasse.

Tõsi küll, ühtegi sümptomit polnud tal ka toona. Jaanuaris lõi ta oma pea kukkudes valusasti ära ning viibis hiljem kuu aega Abja haiglas ja edasi mitu kuud selle hooldusosakonnas. Seal võeti kõigilt proov ja nii leitigi tal koroona. Mõni päev hilisem kordusproov seda enam ei näidanud. Proovidega tegeleva Synlabi infektsioonhaiguste valdkonna juht Paul Naaber selgitas aprillis Sakalale, et kergete sümptomite puhul püsibki viirus neelus kuni kaheksa päeva ja päris asümptomaatilistel tõenäoliselt mitte kauem.

Juuni hakul tõi tütar ema koju tagasi ning nüüd on ta väga õnnelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles