Galerii. Toasussides roolijoodik sõitis otsa teatrikülastajaid sõidutanud bussile (12)

Copy
Täna enne kella 16 juhtus liiklusõnnetus Ugala teatri juures.
Täna enne kella 16 juhtus liiklusõnnetus Ugala teatri juures. Foto: Marko Saarm

Täna kella 15.55 ajal juhtus Viljandis Ugala teatri juures liiklusõnnetus, kus sõiduauto Audi oli parkivale bussile tagantpoolt otsa sõitnud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härsoni sõnul sai politsei teate, et Viljandis Vaksali tänaval teatri ees on juhtunud liiklusõnnetus. Esialgse info kohaselt sõitis Audi juht otsa seal parkivale bussile. Ajakirjanike kohale jõudes oli näha juba politseiauto kongi paigutatud silmanähtavalt joobes toasussides noormeest. Alkoholi tarvitanud autojuht viidi arestimajja ning Audis olnud kaasreisija haiglasse.

Tuulikureiside kaubamärgi all sõitva bussi juht Peeter Nõgols rääkis, et oli toonud siia Põlvamaalt grupi teatrikülastajaid ning neid teatri ees ootavale bussile sõitis ühtäkki tagant sisse sõiduauto Audi. "Tõin rahva siia teatrisse ja üks vend tuli tagant hea lauluga. Arvas vist, et lükkab bussi pikali," kirjeldas ta õnnetust. Nõgolsi sõnul buss enam sõidukõlblik ei ole ning nii bussi kui rahva Põlvamaale tagasi toimetamiseks tuleb leida mingi muu lahendus.

Umbes poole seitsme ajal õhtul helistas Sakala Põlvamaa bussifirma Tuulikureisid juhatajale Tarmo Varulile, kes parajasti oli asendusbussiga teel Viljandi poole. Varul rääkis, et õnnetuse kohta tal muud infot ei ole kui bussijuhilt tulnud kõne koos pildiga ja nõnda tema laupäeva õhtu rikutud saigi. "Oleks tahtnud telekast vaadata Kalev/Cramo mängu või «Eesti Laulu», aga nüüd ma sõidan Viljandi poole," ütles ta ja lisas, et 59 nende bussiga Viljandisse tulnud inimest on kõne hetkel teatris, mille juurde ta üritab etenduse lõpuks jõuda ja seejärel rahva tagasi Põlvamaale toimetada. Tema kinnitusel oli tegemist firma tellitud sõiduga ning lapsi bussireisijate seas ei olnud.

"Meil on kaks nii suurt bussi. Mõtlesin, et saadan nüüd sinna kolm väikebussi, aga see oleks tunduvalt kulukamaks läinud," ütles Varul. Ta tundis muret edasise pärast, sest tema sõnul on sellise suurusega bussi neil hädasti vaja, sest väga palju edaspidiseid sõite on juba maha müüdud, aga kindlasti võtab bussi asendamine aega. "Väike bürokraatiamäng hakkab nüüd peale, et kunas selle bussi nüüd korda saab, kui üldse saab. Äkki läheb hoopis mahakandmisele – ei ole ise näinud. Viljandi puksiirimeestega on ühendust võetud ja nemad on nõus selle bussi homme Põlvamaale Savernasse toimetama. Eks pea siis esmaspäeva ootama, et näha mis saama hakkab," arutles ta. Lõpetuseks nentis Tarmo Varul, et vähemalt ei saanud bussis sõitnutest keegi vigastada. "Kui ta oleks 59-le bussist väljuvale inimesele selga sõitnud, siis oleks palju hullem asi olnud. See on hetkel kõigest raud ja ega seal midagi. Äkki noortele kuttidele tuli nüüd mõistus tagantpoolt või keskosast pähe ja oli ka elu õppetund," ütles ta.

Politsei sõnul on liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitamisel.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles