Vene ilmamudel muutis nääride asjus meelt: pakase asemel hoopis null kraadi ringis

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Kas aasta lõpp toob külma või sooja või näitab termomeeter null kraadi – kõik on veel võimalik.
Kas aasta lõpp toob külma või sooja või näitab termomeeter null kraadi – kõik on veel võimalik. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kui veel eelmise nädala keskel näitas Vene ilmaportaal aastavahetuseks Eestisse kuni –38 kraadi, siis mõni päeva hiljem polnud sellest ennustusest suurt midagi järel.

Nimetatud kõige käredamat pakast pakkusid venelased ööks vastu 31. detsembrit Võrumaale Haanja kanti, kus nüüd, uue nädala algul saada oleva prognoosi järgi on tulemas hoopis –2 kraadi. Viljandisse lubati aasta viimaseks hommikuks kuni –32 kraadi, nüüd ennustatakse aga minimaalselt null kraadi.

Sakala vahendas eelmise nädala loos ka Eesti ilmateenistuse sünoptikute prognoosi ja kommentaari Gismeteo pika ennustuse kohta. Eesti ilmateenistuse kodulehel seisab, et eri mudelite üksikarvutuste usaldusväärsus kahaneb, mida kaugemale prognoos tehakse – juba seitsme päeva kauguse prognoosi tulemused võivad suuresti varieeruda.

Aasta lõpuni jääb veel pisut üle kolme nädalala. Kuhu ilm lõpuks keerab ja millist nägu näitab, sellele oleme varsti ise tunnistajateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles