Maakonnas on elektrita ligi 10 000 majapidamist

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia töömeestel tuulisel ajal puhkepäevi pole.
Eesti Energia töömeestel tuulisel ajal puhkepäevi pole. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaal oli teisipäeval kella kümne ajal vooluta 9700 majapidamist ning samal ajal kui elektrikud saavad mõne liini taas korda, lõhub tugev tuul järgmises kohas uue liini.

«Eestis on vooluta majapidamiste hulk hakanud siiski kahanema,» kinnitas Eesti Energia jaeäri kommunikatsioonijuht Tuuli Sokmann. Kui eile õhtul oli riigis elektrita 52 000 majapidamist, siis kella kümne ajal oli neid 45 000.

Samas tunnistas Sokmann, et tormi tõttu tuleb rikkeid pidevalt juurde ning kogu Eestis ametis olevast 150st elektrikute brigaadist jääb väheks. «Praegu tegeleme elektrikute värbamisega ja otsime neid kõikjalt juurde,» lausus ta.

See, kui kiirelt suudavad elektrikud voolu majapidamistes taastada, sõltub Sokmanni sõnul ilmast. Et õhtuks on lubatud tuule paisumist, võib täna hakata rikete hulk hoopis suurenema. Sokmann ei välistanud ka võimalust, et mõnel eile elektrita jäänud majal tuleb voolu oodata uue aastani.

Et maapind on pehme, kukuvad madal- ja keskpingeliinidele ka täies elujõus puud, mida torm murrab koos juurtega. Suured puud teevad liinidele palju kahju ning nende parandamiseks ei piisa vaid alajaamas ümberlülitamistest. Tormise ilmaga on aga elektrikutel äärmiselt raske pikki liine asendada ning suurem osa nende tööajast kulub üleüldse poris ukerdamisele, et rikkekohtadele juurde pääseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles