Kultuurkapital pärgas tippe Viljandis

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeva õhtul tehti Viljandi pärimusmuusika aidas teatavaks kultuurkapitali aastapreemiate saajad.


Üks peapreemiatest jäi Viljandisse, rahvakultuuri sihtkapital hindas Eesti pärimusmuusika keskust missioonikindla ja tulemusrikka avahooaja eest. Eesti Kultuurkapitali aastapreemia suurus on 100 000 krooni.

«Pärimusmuusika aida asemel oleks võinud olla seal praegu üks lääpas kivilasu,» rääkis rahvakultuuri sihtkapitali nimel Toomas Lõhmuste. «Tuli aga noor seltskond, kellel oli tahtmist ja väge see korda teha. Maja on täna kaunis ja toimiv ning mul on selle üle siiralt hea meel.»

Lisaks aastapreemiatele anti välja ka kolmkümmend sihtkapitalide preemiat, milledest üks jäi Viljandimaale. 50 000 krooni suurune arhitektuuri sihtkapitali aastapreemia võttis vastu arhitekt Peep Jänes Heimtali mõisa ringtalli ja tänapäevase spordihoone meisterliku ühendamise eest.

Aastapreemiaid annab Eesti Kultuurkapital välja alates 1995. aastast, neid määratakse möödunud aastal enim silma paistnud kultuuritegelastele. Kultuurkapitali aastapreemiad anti välja arhitektuuri, audiovisuaalse kunsti, helikunsti, kirjanduse, kehakultuuri ja spordi, kujutava ja rakenduskunsti, näitekunsti ning rahvakultuuri vallas.

Tegemist oli esimese korraga, mil see pidulik üritus leidis aset väljaspool Tallinna.

Eesti Televisioon näitab sündmuse salvestust teisipäeval, 13. jaanuaril kell 21.30

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles