Luuleraamat võtab kokku viie aasta mõtted

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval avatakse Viljandi Kondase keskuses õdede Reet Talimaa (pildil) ja Kai Kiudsoo-Värvi näitus «Valgus paistab läbi».
Laupäeval avatakse Viljandi Kondase keskuses õdede Reet Talimaa (pildil) ja Kai Kiudsoo-Värvi näitus «Valgus paistab läbi». Foto: Elmo Riig / Sakala

Tekstiilikunstnik Reet Talimaa esitles laupäeval Viljandi linnaraamatukogus luulekogu «Unenäos peegeldub hing», millesse ta on koondanud viie aasta jooksul kirja pandud värsid.


Täpselt samal päeval, 3. jaanuaril, kui Viljandi kunstikooli õpetajana töötav Reet Talimaa linnaraamatukogus oma esimest luuleraamatut tutvustas, täitus tal ka 45. eluaasta. Autori selgitust mööda kätkeb 48-leheküljeline väike trükis tema elus etappi, mis praeguseks on juba seljataha jäänud.



«Põhjus, miks raamatut hakkasin koostama, oli tundmine, et nüüd ma ei kirjuta enam sel viisil kui varem,» kõneles Reet Talimaa, kes nimetab ennast pühapäevaluuletajaks. «Edaspidi on minu laad ilmselt teistsugune, sest inimene muutub aja jooksul ja nii mõndagi jääb seljataha.»



Raamatusse «Unenäos peegeldub hing» on Reet Talimaa valinud luuletused aastaist 2002—2007. Need kogunesid «sahtlisse» aegamisi, kohati pikkade pauside järel.



«Panin raamatu materjali enda jaoks kokku 2007. aasta suvel,» tutvustas autor luulekogu saamislugu. «Edasine oli seotud trükkimise ja kõhklustega selle teose väljaandmise suhtes.»



Kahtlusi tekitas tõdemus, et raamatuid, sealhulgas luuleraamatuid, on Eestis lihtsalt liiga palju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles