Viljandi spordihoone avamisest möödub täna 60 aastat

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana spordihoone algusaegadel
Vana spordihoone algusaegadel Foto: Endel Veliste

60 aasta eest, 11. aprillil 1959 avati pidulikult Viljandi spordihoone. Ehitusvalitsuse juhataja andis avamisel spordiseltsi Jõud juhile ja spordihoone direktorile pika habemega võtme, mis oli pilkav vihje selle kohta, et hoone ehitus oli võtnud arvatust kauem aega.

Spordihoone ajalooga kursis olev Igor Tavaste ütles nüüd Sakalale, et omal ajal oli see väga moodne ja uhke hoone ning selle avamine oli linnas väga suur ja oodatud sündmus.

Spordihoone kodulehelt võib lugeda, et seal peeti kõik tähtsamad võistlused. Esimesed võistlused võrk- ja korvpallis peeti enne avamist 1. märtsil. Suures saalis mõõtmetega 37 x 17 meetrit sai mängida võrkpalli, korvpalli ja tennist ning tegelda võimlemise, maadluse, poksi, tõstespordi ja kergejõustikuga. Saalinurgas põranda all oli kaugushüppekast, vajaduse korral tõsteti põrand selle pealt ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles