Džässinoored kohtuvad Viljandis festivalil

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk festivali eelmise aasta õpitoast, kus kitarrist Raul Vaigla juhendamisel
harjutas kokkumängu basskitarriansambel.
Hetk festivali eelmise aasta õpitoast, kus kitarrist Raul Vaigla juhendamisel harjutas kokkumängu basskitarriansambel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Käesoleva nädala lõpul leiab Viljandis aset noorte muusikute laager-festival «Koolijazz=Jazzikool», mida korraldatakse juba viiendat aastat.


Noorte pop-džässmuusikute laager kestab 9.—11. jaanuarini. Kolme päeva jooksul saavad muusikahuvilised osaleda õpi- ja jututubades, nautida kontserte ning astuda lõpuks ka ise lavale.



Ürituse korralduspealiku Aivar Trallmanni sõnul on tegemist valdavalt Eesti muusikakoolide õpilastega, kuid osavõtjate hulgas on ka mõned omal käel muusikaga tegelevad noored. «Festivalil osalemiseks peab oskama siiski nooti lugeda ja pilli käsitseda, džässmuusikaga esimest tutvust tegevaid inimesi me sinna ei oota,» sõnas ta.



Laagris osaleb 79 noort Kuressaarest, Tallinnast, Alatskivilt, Pärnust, Tartust, Viljandist ja mujaltki. Trallmanni kinnitust mööda on tänavu rekordarv osavõtjaid: mullu oli neid 67. «Üritus kasvab ja muutub järjest populaarsemaks,» lausus korraldaja.



Nii nagu eelmiselgi aastal, moodustavad osalejad instrumendipõhised ansamblid. Festivali õpitubasid juhatavad Reigo Ahven, Siim Aimla, Margus Kappel, Tiit Kikas, Sirje Medell, Ülo Mälgand, Tiit Paulus, Taavo Remmel, Virgo Sillamaa, Raul Sööt, Arno Tamm, Marek Talts ja Marti Tärn. Festivali juhatab avaloenguga sisse «Jazzkaare» korraldaja Anne Erm.



Õppetöö leiab aset Viljandi kultuuriakadeemia muusikamajas ja Viljandi muusikakoolis.



Ansamblid astuvad koos juhendajatega publiku ette 11. jaanuaril pärimusmuusika aidas. Kell 16 algaval festivali lõppkontserdil «Jazzikool» näitavad noored, mida nad kolme ööpäeva jooksul laagris õppisid. Üritus on kõigile huvilistele tasuta.



Kontserte jätkub ka teistele festivalipäevadele.



9. jaanuaril kell 20 algab pärimusmuusika aidas kontsert «Koolijazz», millel esinevad Pärnu, Kuressaare, Tartu, Viljandi ja teiste muusikakoolide koosseisud. Sellele järgneb väikeses saalis ühine jämm.



10. jaanuaril kell 20 astuvad Viljandi kultuurimajas üles festivali külalised Virgo Sillamaa trio ja ansambel Paabel.



Need kaks kontserti on pealtvaatajatele tasulised.



Festivali «Koolijazz=Jazzi­kool» korraldab Muusika Viljandi Büroo / Viljandi Vanamuusika Festival koostöös Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja muusikakooliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles