Ugalas hiilgasid pärlid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmandat aastat korraldatud «Pärlipeol» võttis Kultuuripärli preemia vastu Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra, kes on aastaid maakonna muusikaelu edendamise eest seisnud.



Pärleid jagasid ka kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp ning maakonna spordiliit, samuti jagus tunnustust terviseedendajatele ning teist aastat rahvakultuuri hoidjatele.



Merepõhjaks kujundatud teatrilaval peetud pidu ühendas lugu sellest, kuidas pärlikarpi leida, avada ja hoida. Kui spordipreemiaid jagati 26 alal, siis kultuurivaldkonna tegijaid oli alade järgi reastada märksa keerulisem.



Suure pärlikarbi sees lavale kerkinud väikese pärlitüdruku Leene-Lotta Lüdimoisi käest said oma pärli need, kes südamest tuleva tööga on aastate jooksul inimestele rõõmu valmistanud.



«Pärleid tekib siia maailma kahte moodi,» kõneles maavanem Kalle Küttis. «Ühed sünnivad ise, teisi aga oskab inimene teha ning kasvatada. Sama võib väita meie kultuuri- ja spordipärlite kohta.»



Maavanem lisas, et tugevad isiksused on nagu pärlid meres ise tugevaks kasvanud ning samal ajal kasvatavad nad oma teadmiste ja oskustega väikseid pärle.



«Ega olegi väga suurt erinevust pärlite ja saali kogunenud inimeste vahel,» tänas maavanem kõiki tublisid ja toimekaid inimesi.



25 000 krooni suuruse Kultuuripärli preemia saaja valiti nelja kandidaadi seast. Kõige säravama pärli kandidaadid olid peale Tonio Tamra veel Heiki Raudla, Jakobsoni gümnaasiumi balletistuudio ja Kondase keskus.



Tonio Tamra kasuks rääkis auhindajate sõnul see, et tema käsi on mängus olnud mitme Viljandi suure kultuurirajatise kerkimises. Lisaks leiab ta aega muusikat luua.



Pärlipeo lavastas Silvia Soro ja kunstnik oli Mihkel Ehala.



Minietendustega astus üles Karksi noorteteater O, esineda said veel Jakobsoni gümnaasiumi balletistuudio ja Eve stuudio noored tantsijad, rahvatantsurühm Vabajalg, Võhma meesansambel ning muusikud Ruslan Trochynskyi, Kulno Malva ja Tiit Remmel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles