Laupäeval on laadad Karksi-Nuias, Sürgaveres ja Kolga-Jaanis

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrrid panevad terveks päevaks Sürgavere kihama.
Võrrid panevad terveks päevaks Sürgavere kihama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel ja laupäeval on Karksis 11. meefestival, laupäeval Sürgaveres ja Kolga-Jaanis traditsioonilised laadad.

Karksi meefestival algas reedel kell 19 Karksi-Peetri kirikus. Päev lõpeb valgusmängude ja tule-show'ga lossimägedes. Kell 21 annab Karksi-Nuia keskväljakul ansambel Traffic tasuta kontserdi. Laupäeval kella 9–15 peetakse Karksi-Nuia keskväljakul, kultuurikeskuses ja selle ümbruses sügislaata, mille fookuses on meetarvikute müük. Pakutakse ka käsitöid, istikuid, raamatuid ja tööstuskaupu. Kultuurikeskuse sinises saalis peetakse loenguid. Alates kella 10 annab mesinikele nõu Eesti tippmesinik Antu Rohtla ning edaspidi astuvad üles veel mesinikud Maire Valtin ja Jorma Õigus. Räägitakse ka mesilaste haigustest ja mesinikukogemuste omandamisest reisimise abil ning mesinike koostööst põllumeestega. Laval esinevad ansambel Lõõtsavägilased ja tantsurühm Udusõlg ning Karksi-Nuia puhkpilliorkester. Alates kella 11 on kultuurikeskuse teisel korrusel meetoitude konkurss ja degusteerimine ning sügisandide näitus. Päeva lõpetab kontsert suures saalis, kus astub üles ansambel Naised Köögis.

Sürgavere laupäevane laat saab alguse kell 12 ning tegevust jagub hilisööni. Toimub hoidistekonkurss, pääseb radaritorni tippu, kohapeal on tehnikanäitus. Kõige suuremat tähelepanu saab võrrisõit, mis paneb terve asula kuni kella 17 kihama. Muuhulgas selgitatakse välja «Sürgavere kunn». Toimub ka krossikartide demo ja Pärsti mõisa teatri etendus. Avatud on kohalik muuseum. Kell 19 algab Rammumehe võistlus. Õhtu lõpeb tantsuansamblite muusika ja oksjoniga.

Kolga-Jaanis saab laupäeval kell 11 alguse 12. sügislaat kohaliku põhikooli staadionil. Kavas on Nunnu konkurss, kus leitakse kaalult raskeim kapsapea ja hinnatakse teisi aedvilju. Auhinnad annab kätte riigikogu liige Helir-Valdor Seeder. Meelelahutust pakuvad rongisõit, batuut, hobused ja osavusmängud lastele. Muusikat teevad kapell Tontar ja lõõtsamehed. Müügikoha eest toodud kaubad pannakse oksjonile. Kogutakse raha noore põllumehe stipendiumiks. Rahvamajas on naiste kohvikutelk ning istikuid müüb Pruuli puukool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles