Jõulurõõmu nimi on Arsis

, kontseridkorraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsis on oma kellad rivistanud...
Arsis on oma kellad rivistanud... Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel, 26. detsembril kell 14 algab Pauluse kirikus käsikellade ansambli Arsis jõulukontsert, millega kollektiiv tähistab oma 15. sünnipäeva.


Lisada võib tõiga, et Viljandis mängitakse jõulude ajal 14. aastat ja et esimesel korral, 1994. aastal anti Jaani kirikus publiku tungival soovil kaks kontserti, siis on Viljandis ühtlasi tegemist Arsise 15. jõulukontserdiga.

Alates 1995. aastast, kui Pauluse kirik sai põrandakütte, on Arsis esinenud selles, oluliselt enam publikut mahutavas ruumis ja kuulajatest puudu ei ole olnud. Arsise käsikellade muusika pakub puhast jõulurõõmu ning alati vaimuka Aivar Mäe humoorikad vahetekstid loovad helge ja rõõmsa tunde. Ka rasketel aegadel.

Et Arsis saaks kuulajatele ja vaatajatele nähtavaks, ehitatakse kontserdi tarbeks lava. Nüüd, mil Pauluse kiriku altarilühter on korras ja liigutatav, sai see võimalikuks. Nii mõnigi mäletab, kuidas õrn käsikell puutus kokku vana lühtriga ja sädemeid lendas, nii et vähe ei olnud.

Kuulajatel kontserdi ajal külm ei hakka - kirik on soe, sest käsikella helisemiseks on vaja temperatuuri +17,5 kraadi.

Arsisel on rohkesti käsikellasid: ansambli käsutuses on praegu üks maailma täiuslikumaid kollektsioone: 7+4 oktaavi inglise käsikelli ja 7 oktaavi chime´e.

Nimetatud kogu liigutab perfektselt kõigest kaheksa kätepaari! See on etendus, mida saab nautida üksnes vaadates - plaadilt kuulates on kõik palju lihtsam.

Et Arsis tähistab ümmargust sünnipäeva, võeti seekordse kontserdi repertuaari ansambli lemmiklood. Mis need on, ei tea ilmselt keegi peale Aivar Mäe ja Arsise. Kontserdil kuuleb.

Lõpetuseks. Arsisele on tulevik garanteeritud. Selle eest kannavad hoolt ansambli enda kelladekooli õpilased, keda võime samuti kontserdil esinemas näha.

Kui nüüd keegi, kellel ei ole veel pilet eelmüügist soetatud, tahab kontserdile tulla, siis kõik on oodatud. Pääsmeid müüakse ka enne algust kohapeal.

Arsisele võib tuua lilli. Sünnipäev ikkagi! Kellad neil on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles