Aidas töötavad muusikud annavad pühadekontserdi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fine 5 tantsuteatri etendus aidas
Fine 5 tantsuteatri etendus aidas Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pühapäeval kell 16 annab Viljandi pärimusmuusika aidas oma teise kontserdi eksperimentaalkooslus Aida Muusikud.


Aida töötajate septembrikuine kontsert sai sedavõrd sooja vastuvõtu, et lõppes ühislaulmisega fuajees. Korraldajad lubavad ka sedapuhku sooja ja südamlikku kava, mis on koosluse kunstilise juhi Silver Sepa sõnul pühadehõnguline ja kantud pööripäeva teemast.

«Pimeduse aeg hakkab ümber saama ning oma kontserdiga tahame valguse ja hingesoojuse kuulajateni tuua,» rääkis Sepp. «Suures osas on kava uus, sest muusikutel on nii huvitavam, ent esitamisele tulevad ka eelmise korra paremad palad.»

Pärimusmuusika ait on omanäoline asutus, sest suur osa selle töötajaid on muusikud või muusikataustaga inimesed. Haldusjuht Peedu Põld on salajas saksofonimängija, kes arendab oma torupillimängu oskust, ning piletimüügipealik Pille Kährik on kogenud koorijuht.

Teabekogu vaikne ja hubane lugemissaal peidab endas aga regirokkbändi Oort solisti Aleksander Sünterit. Kaks lõõritavat ja lõõtsutavat võrukest Tarmo Noormaa ja Mari Kalkun panevad kokku muusikalist programmi. Kontsertide heli seab aga Svjata Vatras ning Ro:Toros rahvast hullutav trummar Silver Sepp, kel pealekauba kuldne kõri.

Pühapäevasel kontserdil saab lisaks eelmainitutele kuulata Meelika Hainsood, Sofia Joonsi, Mare Lilienthali, Piret Pääri, Margit Kuhit, Annika Mändmaad ja DJ Harl:Etnot.

Kontsert algab kell 16. Oodatud on nii täiskasvanud kui lapsed, sest õhkkond on tavalisest vabam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles