Koondisest välja jäänud Viljandi kuulitõukaja tegi Eesti kõigi aegade neljanda tulemuse

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Galeta pärast Lihula võistlust
Kristo Galeta pärast Lihula võistlust Foto: Tiit Aru

Viljandi kergejõustikuseltsi Sakala kuulitõukaja Kristo Galeta nihutas laupäeval Pärnumaal Lihulas toimunud Aleksander Kreegi mälestusvõistlustel isikliku ja Viljandimaa rekordi üle 20 meetri. Tema parimal sooritusel saavutatud 20,13 on Eesti kõigi aegade neljas tulemus.

35-aastase sportlase eelmine tippmark oli juuni alguses tõugatud 19,87, mis jäi Berliini Euroopa meistrivõistluste normatiivile napilt, kolme sentimeetriga alla.

Kristo Galeta möödus Eesti kõigi aegade edetabelis Ants Savestist (19,92). Teda edestavad veel Heino Sild (20,53), Taavi Peetre (20,33) ja Raigo Toompuu (20,20).

Alles äsja tekitas kõneainet, et Eesti Kergejõustikuliit otsustas Galetale Euroopa meistrivõistluste vabapääset mitte taotleda, ehkki tema toona kehtinud tulemus 19,87 lubanuks seda teha. Alaliit põhjendas seda tõigaga, et kuulitõukaja ei osalenud juunis Ogres peetud Balti matšil, ning koondiste komplekteerimise põhialuste dokument ütleb, et sellisel juhul on alaliidu juhatusel õigus keelduda sportlase edasisest arvamisest Eesti koondisesse. Galeta selgitas seevastu, et tal oli juba enne Balti matši kutse laekumist lepitud samale ajale kokku võistlemine Soomes, mis oli pealegi veel rahaline ja seetõttu talle kui sportlasele väga tähtis. Kuulitõukaja lisas, et tema meelest on alaliidu otsus ebaõiglane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles