Pettunud Kristo Galeta tiitlivõistlustel ei osale

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulitõukaja Kristo Galeta on oma sõnul tänavu erilise hoolega treeninud, sest lootis osaleda Berliinis Euroopa meistrivõistlustel. Et normist jäi kolm sentimeetrit puudu, ei saa 35-aastane Viljandist pärit sportlane tiitlivõistlustel osaleda.
Kuulitõukaja Kristo Galeta on oma sõnul tänavu erilise hoolega treeninud, sest lootis osaleda Berliinis Euroopa meistrivõistlustel. Et normist jäi kolm sentimeetrit puudu, ei saa 35-aastane Viljandist pärit sportlane tiitlivõistlustel osaleda. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Viljandi kergejõustikuseltsi Sakala kuulitõukaja Kristo Galeta on pettunud. Kuigi ta Euroopa meistrivõistluste normi 19.90 ei täitnud, oli Galeta hooaja tippmark pelgalt kolm sentimeetrit nõrgem ning nõnda hellitas ta lootusi ka Berliini võistlema minna. 35-aastane sportlane Euroopa tiitlite jagamisel siiski ei osale. «Alaliit otsustas mind sinna mitte lubada,» kirjutas ta sotsiaalmeedias.

«Eluaeg olen tegelenud kergejõustikuga. Vigastus lõpetas mu odaviskaja karjääri, aga hingelt olen sportlane ja sellest ajast olen pühendunud kuulitõukele. Iga päev treenin tippsportlase tasemel töö kõrvalt ja olen aastaid selle nimel elanud. Lõpuks saavutasin selle, mille nimel olen pingutanud. Kusjuures olin Berliini kutse saajate nimekirjas kuulitõukes esimene. Niikuinii oleksin praeguse seisuga pidanud ise oma võistlusreisi kinni maksma, aga ma olen ka sellega nõus,» ütleb ta oma postituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles