Mustla festival on noortelt noortele

Karl-Eduard Salumäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«MuRocki» korraldaja Kai Kuropatkin usub, et noori saaks erisugustes ettevõtmistes senisest märksa enam ära kasutada — neile tuleb vaid sobiv väljund leida.
«MuRocki» korraldaja Kai Kuropatkin usub, et noori saaks erisugustes ettevõtmistes senisest märksa enam ära kasutada — neile tuleb vaid sobiv väljund leida. Foto: Erakogu

13. augustil seitsmendat korda peetav festival «MuRock» on korraldaja Kai Kuropatkini sõnul igati nooruslik üritus — ükskõik, kas vaadata esinejate või korraldajate poole, näeb hulgaliselt verisulis tegijaid.

Kai Kuropatkini tõdemust mööda on teotahtelised noored talle asendamatud abilised ja pakuvad palju häid emotsioone. Kuniks selliseid noori jagub, tehakse tema kinnitusel ka «MuRocki».

Korraldaja sõnutsi püütakse noortele muusikakollektiividele pakkuda suurel laval kõrgel tasemel tehnika ja professionaalse asjaajamisega esinemise kogemust. Ühtlasi saavad nad lava jagada kohalike tipptegijatega. Seepärast on «MuRockile» alati kutsutud peaesinejaks mõni tuntud tegija. Tänavu on selleks ansambel Metsatöll.

Kai Kuropatkin, tutvustage «MuRocki» lähemalt. Mis laadi üritusega on tegemist ja mille poole püüeldakse?

«MuRock» sai alguse 2005. aastal, kui kolm tütarlast, Jaana Mihailišina, Margit Ojaots ja Birgit Haan Tarvastu gümnaasiumist tulid välja ideega teha päris oma noortelt noortele üritus.

Ma ei oska tüdrukute eest rääkida, mis eesmärk neil lisaks kohaliku kultuurielu elavdamisele tol hetkel täpsemalt oli. Seda peab küsima neilt endilt. Teist aastat, mil olen ise seda üritust vedanud, on festivali esmane siht olnud pakkuda noortebändidele professionaal­se helitehnikaga esinemisvõimalust suurel laval ning ühtlasi tutvustada publikule uusi huvitavaid Eesti ansambleid.

Noored saavad siin uusi tutvusi ja kogemusi, lisaks on neil võimalus jagada lava oma ala tipptegijatega.

Mida see festival teie meelest Mustlale tähendab?

«MuRockist» on kujunenud Mustlas igasuvine traditsioon, mis toob siia nii noori kui vanu muusikahuvilisi. Ühelt poolt tõstab see Mustla tuntust ja meelitab kohale inimesi, kes muidu siia ei satuks. Teisalt suurendab kohalikes noortes initsiatiivikust ja huvi muusikaga tegelda.

Ülesastujate nimekirja vaadates tunduvad piletihinnad väga soodsad. Kuidas on see saavutatud?

Piletihinnad on sümboolsed eelkõige tänu sponsoritele. Festivalile on läbi aastate õla alla pannud Tarvastu vallavalitsus ja eraettevõtjad ning küsisime toetust ka Leaderist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles