Aastapäev toob koori kokku

Aime Jõgi
, endine koorilaulja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus 2003. aasta kokkutulekust, mil koori tegutsema hakkamisest möödus kakskümmend aastat.
Meenutus 2003. aasta kokkutulekust, mil koori tegutsema hakkamisest möödus kakskümmend aastat. Foto: arhiiv

22. novembril tähistab kauni kontserdiga oma 25. aastapäeva koor, mis on kandnud Viljandi noortekoori, Viljandi KEK-i kammerkoori ja Viljandi kammerkoori nime.


Laupäeval kell 17 Viljandi kultuurimajas algava kontserdi kava on kokku pannud dirigent Riina Trumm, kes noortekoori 1983. aastal asutas. Kõik muusikasõbrad on sellele õhtule kaasa elama palutud.


Armurõõm



Kontsert toob Viljandisse oma tegevuse juba aastate eest lõpetanud kollektiivi liikmed kõikjalt Eestist. Igaühel neist on mapi vahel tuttav «Armurõõmu» noot, mida on seni vastastikku mälu värskendamiseks üksteisele jagatud ja ehk kodus läbi ümisetud.



Hoolimata sellest, kas hääled on karused või mitte, pannakse «Armurõõm» laupäeva õhtul Riina Trummi juhatusel kindlasti helisema.



Üles astuvad veel kunagise kooriga seotud esinejad, näiteks Mikk Sarv, Jüri Vaino ja Tõnis Tulp, kas siis üksi või oma praegusi loomingulisi partnereid appi võttes. Kostab regilaulu ja omaloomingut, kuuleb soolo- ja ansambliseadeid, helisevad klaver, kitarr ja muud pillid.



Riina Trumm on esinema palunud külalisigi, näiteks Kait Tamra ja Lauri Kadalipu. Samuti astub üles üks läheneva laulupeo ootuses loodud projektkoor — Viljandi segakoor.



Dirigent muretseb ka selle pärast, et viimaks pole teave mingil põhjusel kõigi vilistlasteni jõudnud, ning kinnitab, et kõik on väga oodatud. Kokku saadakse kell pool neli Viljandi kultuurimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles