Tarmo Riitmuru tegi parima tulemuse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Riitmuru kogus oma hooaja esimesel mitmevõistlusel 7605 punkti.
Tarmo Riitmuru kogus oma hooaja esimesel mitmevõistlusel 7605 punkti. Foto: Madis Luik

Eesti mitmevõistluse meeskond võitis Seinäjokil peetud Eesti, Soome ja Rootsi maavõistluse. Individuaalselt tegi seal parima tulemuse Viljandi kergejõustikuseltsi Sakala atleet Tarmo Riitmuru, kogudes 7605 punkti.

Meie põhjanaabrite juures aset leidnud meeskonnavõistlusel arvestati nelja parema tulemuse teinud koondislase punkte. Eesti kogus 22 024, Rootsi 21 509 ja Soome 20 658 punkti.

Tarmo Riitmuru sõnul ei sujunud seekordne mõõduvõtt temal kõige paremini, ehkki eri nüansse vaagides pole tal ka põhjust oma hooaja esimest mitmevõistlust põrumiseks nimetada.

«Kehvalt kulges esimene päev, kui andsin kaugushüppes ja kuulitõukes päris palju punkte ära,» rääkis ta. Keerulistes ilmaoludes peetud mõõduvõtul segas kaarte omajagu ka iiliti tugevalt puhunud tuul. Hiljuti treeninglaagrist naasnud Riitmuru jutu järgi jääb tal praegu veidi vajaka värskusest, mille puudus jätab märgi ka alade tehnilistele sooritustele.

«Teise päevaga võin rahule jääda, tegin päris korralikult,» ütles ta. «Eriti lubav oli üks mu tavalisi komistuskive odavise,» lisas Soomes ligemale 59-meetrise odakaare kirja saanud mitmevõistleja.

Tarmo Riitmuru kinnitas, et on võimeline tänavu kümnevõistluses 8000 punkti piiri ületama. Nimetatud numbrid on ühtlasi ka suve lõpul eesootavate maailmameistrivõistluste B-norm.

Seinäjokis peetud võistlusel kogus individuaalselt paremuselt teise tulemuse, 7344 punkti tallinlane Kaarel Jõeväli, kellele oli see elu esimene täiskasvanute konkurentsis läbitud mitmevõistlus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles