Vennad Steven ja Künter Rothberg noppisid Tartus medaleid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Rothberg (valges)
Steven Rothberg (valges) Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval Tartus toimunud Eesti täiskasvanute juudo-meistrivõistlustel kaasa teinud Viljandi klubi esindajatest pälvis Steven Rothberg kaalus alla 73 kg pronksmedali ja Elvis Russki oli samas kaalus viies.


«Mõlema poisi sünniaasta on 1992 ning mõlemad esinesid täiskasvanute konkurentsis võrdlemisi korralikult ja jõudsid poolfinaali,» nentis Viljandi klubi Taifu eestvedaja ja noormeeste kunagine treener Viljar Kannel.



Ehkki nii Steven Rothberg kui Elvis Russki õpivad praegu Tallinnas Audentese koolis, esindavad nad Viljandi Taifu klubi.



«Steven siirdub siiski varsti Tartu Do ridadesse,» lisas Kannel.


Klubivahetust kommenteerides tõdes siinne juudo eestvedaja, et viljandlastel puuduvad vahendid andekat sportlast oma klubis kinni hoida. «Me ei suuda tema treeninglaagreid ja teisi sportimisega seotud kulutusi katta. Tartu klubi saab seda teha eelkõige linna toetusel.»



Oma neljanda Eesti meistri tiitli teenis Tartus Steven Rothbergi vanem vend Künter Rothberg kaalus alla 66 kg.



Alles alates septembrist taas täiskoormusega harjutava 2006. aasta Euroopa meistrivõistluste pronksimehe organismi asus ligi aasta tagasi laastama südametööd pärssiv bakter, misjärel ei tohtinud ta mitu kuud isegi sörkida.



Tartus turniiri alustanud Taifu judoka Deivi Laht katkestas selle pärast avaringi kohtumist saadud trauma tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles