Judokad teenisid kolme

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Russki (punane vöö) lõpetas pühapäeval Tartus korraldatud Eesti juudomeistrivõistlused kehakaalus alla 38 kg kolmanda kohaga.
Aivar Russki (punane vöö) lõpetas pühapäeval Tartus korraldatud Eesti juudomeistrivõistlused kehakaalus alla 38 kg kolmanda kohaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi spordikooli õpilased teenisid pühapäeval Tartus peetud Eesti B-klassi juudomeistri-võistluste tulemuste eest treenerilt rahuldava hinde.


Spordikooli ja klubi Taifu treeneri Viljar Kanneli sõnul läks meie judokatel  turniiril kraadi võrra kehvemini, kui ta lootis.


«Hulga peale hindaksin nende esinemist kolmega,» lausus ta ning nentis: «Oleksid tulemused tsutikenegi paremad olnud, võiks aastaga täiesti rahule jääda.»



Viljandlastest saavutas kõrgeima koha Kristiina Soop: tema oli tütarlaste kehakaalus alla 48 kg teine.



Poiste kaalus alla 38 kg pälvis Aivar Russki pronksi ja Toomas Soop oli viies. Noormeeste kaalus alla 60 kg võitis pronksmedali Sander Aasmäe ning kaalus alla 66 kg oli viies Janar Pilve.



Viljar Kannel tunnistas, et lootis enamat eelkõige Kristiina Soobilt.



«Ta on ikkagi kolmekordne Eesti noorte meister ja kuldmedal oli Tartuski käeulatuses. Ta laskis aga otsustavas matšis paar apsakat sisse ega kohanenud vastase maadlusstiiliga,» rääkis ta.



Vähemasti finaalikohta ootas treener tiitlivõistluste eel ka Sander Aasmäelt.



«Avamatš läks Sandril aia taha,» tõdes ta.



Sander Aasmäe kohtus tiitlivõistluste avaringis turniiri hilisema võitja, Ida-Virumaa klubi Buffen-Do liikme Maksim Bajunoviga. Noormehed rassisid kohtumise normaal- ja lisaaja tulemuseta ning kohtunikud hääletasid võitjaks Bajunovi.



«Ma ei kahtle, et võimed oleksid lubanud Sandril vastase alistada. Varem on ta seda ka teinud. Seekord jättis aga tema keskendumine soovida,» kõneles treener.



Lõpule läheneval aastal seisab noortel judokatel ees veel paar Dumle karikasarja võistlust. Neist üks on sel nädalavahetusel Keilas. Samuti on tulemas aastalõputurniirid.



Järgmise aasta jaanuaris loodavad aga Viljandi juudo­entusiastid siin korraldada Eesti A-klassi meistrivõistlused.



«Oleme sellekohase avalduse teinud ja judoliit teeb otsuse novembris. Meil on A-klassis judokaid, kellelt võib medaleid loota,» rääkis Viljar Kannel.



Lisaks on Viljandisse kavandatud üks järgmise aasta noorte karikasarja osavõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles