Hokinaistelt tuupi saanud varas pääses kohtus tingimisi trahviga (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm Tallinna hokiklubi Roosa Panter mängijat surusid Viljandi jäähalli lähedal maha mehe, kes üritas hinnalist varustust täis kotiga minema kõndida. Naised andsid varga politseinike hoole alla.
Kolm Tallinna hokiklubi Roosa Panter mängijat surusid Viljandi jäähalli lähedal maha mehe, kes üritas hinnalist varustust täis kotiga minema kõndida. Naised andsid varga politseinike hoole alla. Foto: Erakogu

Märtsi algul Viljandi jäähallist hokinaiste varustust varastada püüdnud 47-aastasele mehele määrati kohtus 500 euro suurune tingimisi karistus. Kohus leidis, et kui mees ei pane aasta jooksul toime uut kuritegu, siis ta karistust kandma ei pea.

47-aastane Ihor peab aga maksma kohtukulud, mida on kokku 810 eurot.

10. märtsil peeti Viljandi jäähallis esimest korda naiste jäähokiturniiri ning kui Tallinna hokiklubi Roosa Panteri mängijad hakkasid hallist lahkuma, ei leidnud üks mängijatest enam oma varustuse kotti üles. Keegi aga oli märganud mõni hetk varem purjus meest musta kandamiga lahkumas.

Jäähallist välja jooksnud Tallinna klubi mängijal Janal oli esimene mõte autosse hüpata ja varast jälitama asuda, kuid kaaslased silmasid meest mööda jäähalli seinaäärt eemale kõndimas. Kiire jooksjana võttis Jana ette tagaajamise ilma autota. Joostes oli ta mehele nii eesti kui vene keeles hüüdnud, et too koti maha viskaks. «Viskas koti maha, aga sellest meile ei piisanud. Vargus on vargus ja maha ma ta sinna surusin,» rääkis Jana.

Peagi jõudsid talle appi ka teised ning vastupanu osutanud meest hoidis kuni politseinike saabumiseni kinni kolm naist, neljas tegi samal ajal pilti. Jana nentis, et vargaga oli omajagu tegu, aga ta kiitis politseinikke kiire reageerimise eest. Olukord lõppes õnnelikult – kõik jäid terveks ja mängija sai oma varustuse tagasi.

Politsei tuvastas 47-aastasel Ihoril suurema kui kahepromillise joobe ning viis ta kainenema. Varem polnud mehel politseiga mingeid kokkupuuteid olnud. Spordikotis olnud hokivarustuse hinnaks arvutati kohtusaalis 937 eurot.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles