Viljandi veekeskuse juhatajale esitati Tallinnas tehtud töö eest korruptsioonikahtlustus (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Ilves
Rein Ilves Foto: Jaanus Lensment

Möödunud kolmapäeval pidas keskkriminaalpolitsei kinni Viljandi Veekeskuse juhataja Rein Ilvese, keda kahtlustatakse sõprade ja sugulaste eelistamises sel perioodil, kui ta töötas Tallinna spordi- ja noorsooameti juhina.

Lisaks mullu erinevate skandaalide tõttu Tallinnas ametist lahkunud Ilvesele pidas politsei Postimehe andmetel kinni veel ühe mehe. Pärast esmaseid menetlustoiminguid vabastati mehed vahi alt.

Neid kahtlustatakse omade eelistamises Tallinna spordi- ja noorsooameti hangetes. Ilvese juhitud amet korraldas 2013. aastal kaks hanget Õismäe sportmängude sisehalli ehk pneumohalli ehitaja leidmiseks. Hanked maksid linnale üle 1,3 miljoni euro. Kahtlustuse järgi tegid hankekomisjoni liikmed otsuseid ja toiminguid endaga seotud inimeste kasuks.

Rein Ilves jäi Postimehele kättesaamatuks, tema mobiiltelefon on välja lülitatud.

Veekeskuse ehitamiseks loodud Viljandi Veekeskuse nõukogu valis Ilvese aktsiaseltsi juhiks tänav veebruaris. Tallinnas kerkinud probleemid olid valijatele teada.

Viljandi Veekeskuse nõukogu esimees Harri Juhani Aaltonen rääkis veebruari lõpus Sakalale, et esitas oma sõnul Rein Ilvesele tema kandidatuuri vaagides küsimuse, kas tema tegevus Tallinna linnavalitsuses võib kaasa tuua kriminaalasja. «Rein vastas, et sellist asja ei tule,» sõnas Aaltonen veebruaris. «Nõukogu usub ja usaldab uut juhti täielikult.»

Rein Ilves ise nimetas toona enda kohta tekkinud kahtlusi poliitikaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles