Hingedepäeva meeleolu loob Mozarti «Reekviem»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolidel on väljakujunenud tava käia jõulukuul üheskoos kirikus. Paalalinna kool, muusikakool ja kultuuriakadeemia on valinud oma jõulukirikuks Pauluse kiriku.
Koolidel on väljakujunenud tava käia jõulukuul üheskoos kirikus. Paalalinna kool, muusikakool ja kultuuriakadeemia on valinud oma jõulukirikuks Pauluse kiriku. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba üle kümne aasta on Viljandi Pauluse kirikus hingedepäeva aegu kõlanud suurejoonelised teosed ning kiriku ümber on süüdatud küünlad. Nii ka tänavu: reedel kell 18 kantakse kirikus ette Mozarti «Reekviem» ning pärast seda läidetakse kirikumäel küünlad kõigile, kes on olnud meile olulised.

Wolfgang Amadeus Mozarti «Reekviemi» esitavad Pärnu linnaorkester, maailmakuulus Riia toomkiriku poistekoor ning solistid Inga Slubovska (sopran, Läti), Iris Oja (alt), Oliver Kuusik (tenor) ja Uku Joller (bass). Dirigent on Jüri Alperten.



Pärnu linnaorkester mängib sel aastal Pauluse kirikus teist korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles