Dagö teeb kontserdid ette ära

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Saatpalule meeldivad muusika eri vormid.
Lauri Saatpalule meeldivad muusika eri vormid. Foto: Liis Saar

Teisipäeval kell 20 astub pärimusmuusika aida lavale ansambel Dagö, et enne pikemat pausi oma fänne rõõmustada.

Dagö hing ja liider Lauri Saatpalu ei kuuluta otseselt ansambli laialiminekut. «Kes seda ikka usuks? Bändid on ennegi laiali läinud. Näiteks Pantokraator, kes 15 aastat vaikis, kogub taas hoogu.»



Et asi selge oleks, vastas Saatpalu mõnele küsimusele.



Lauri Saatpalu, Dagöl on plaanis võtta mõttepaus. Kui pikk see tuleb?
Me nimetame seda küll rohkem uute mõtete kogumiseks ja mitte niivõrd pausiks, aga seda, kui kaua mõtted, mil mõte sees, kogunevad, ei tea. Võib-olla ei kogunegi.

Tõsi ta on, et selles koosseisus näeb Dagöt laval viimast korda.


Taavi Kerikmäe ongi juba oma tegemiste juures ja teda asendab nagu paaril varasemalgi korral Ülo Krigul.



Oled öelnud, et järgmise aasta kontserdid tuleb sel aastal ette ära teha — publikul ka kergem, edaspidi hooleta.

Eks see ole väike iroonia asjaolu üle, et järgmisest aastast on taas kõik kultuuriüritused maksustatud 18-protsendilise käibemaksuga.


Isetegijatele nagu meie pole see ju õigupoolest midagi uut — vaid aasta olemegi saanud samadel alustel tegutseda kui niinimetatud riiklikud kultuurikolded. Aga eks riiklikel teatritel ja kontserdikorraldajatel võtnud see otsus muidugi s... lahti. Nemad on ju harjunud vaid viis protsenti loovutama.



Ega kultuuri lahterdamine ürituste rahastamise mudelite järgi ole ju muud olnud kui selge vägivald.



Ühelt poolt ei ole sooduskäibekaski teab mis õige viis kultuuri hellitada. Paraku ei ole midagi paremat suudetud seni välja mõelda ja see andis ikka tsipake kindlust. Oli selle suve Dagö tuurigi parem teha.



Eeldada ju oli, et rahvast tuleb tiba vähem, samas üks kontsert rohkem ja piletihinnad ei tõuse. Aga võrreldes eelmiste aastatega julgesime tänu soodusmaksule kuhjata lavale ka valguspaneelid, videoekraanid, filmimehed ja -tehnika, et publikul oleks teistmoodi ja põnevam. Nüüd on see pidu selleks korraks läbi. Ka sponsorid on ju koomas.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles