Noored solistid jõudsid esimese kolme hulka

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi tublid lauljad (vasakult) Maria Gertsjak, Stefania Airapetjan ja Eleryn Tiit. Nende tagant paistab juhendaja Hedi-Kai Pai.
Viljandi tublid lauljad (vasakult) Maria Gertsjak, Stefania Airapetjan ja Eleryn Tiit. Nende tagant paistab juhendaja Hedi-Kai Pai. Foto: Erakogu

Viljandi noored lauljad tõid 6. mail Otepääl peetud üleriigiliselt noorte solistide ja väikeansamblite võistluselt «Viis viimast» koju mitu head kohta.

15—16-aastaste vanuserühmas võitis Stefania Airapetjan esimese koha ning pälvis oma vanuseastmes ka publiku lemmiku tiitli. Neiu esitas Laura Junsoni laulu «Lahkühtimine» (sõnad Artur Alliksaar).

Eleryn Tiit tuli samas vanusegrupis kolmandale kohale, tema laul oli Piret Laikre «Siit algab tee» (sõnad Marek Sadam).

17—19-aastaste võistlejate hulgas saavutas Maria Gertsjak teise koha, esitades Maian Kärmase laulu «Tantsime!».

Kõiki neiusid juhendas ja saatis klaveril Hedi-Kai Pai.

Üleriigiline noorte solistide ja väikeansamblite võistlus «Viis viimast» leidis tänavu aset kaheksandat korda. Omavahel võeti mõõtu kolmes vanusegrupis: 12—14-, 15—16- ja 17—19-aastased. Esitada tuli viimase kümnendi Eesti autori teos eesti keeles.

Žüriisse kuulusid Piret Rips-Laul, Hirvo Surva ja Valdo Randpere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles