«Sakala» tuleb varakult

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Express Posti Viljandi kontoris käib ettevalmistustöö. Firma Tartu ja Viljandi piirkonna juht Auli Arike näitas eile tulevasele kandjale tema varustust.
Express Posti Viljandi kontoris käib ettevalmistustöö. Firma Tartu ja Viljandi piirkonna juht Auli Arike näitas eile tulevasele kandjale tema varustust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Novembrist alates võtab Viljandis ajalehe «Sakala» kojukandmise Eesti Postilt üle Express Post, mis tähendab, et värske leht potsatab postkasti hiljemalt kell seitse.


Varem mitmel pool mujal Eestis hommikust kojukannet korraldanud Express Post on ka Viljandis kontori sisse seadnud ja palgale võtnud mitukümmend kandjat.



Express Posti juhatuse esimees Sven Suurraid, miks teie firma otsustas  Viljandisse tulla?

See oli heade juhuste kokkulangemine. Pärast läbirääkimisi ja majanduslikke kalkulatsioone koos Sakala Kirjastusega leidsime, et see on igati mõttekas. Kui seni on osa lehelugejaid saanud «Sakala» kätte alles pärastlõunal, siis meie siht on varahommikune kojukanne. Alustame Viljandis 1. novembril.



Mulle isiklikult sümpatiseerib meie firma Viljandisse laienemine väga, sest minu lapsepõlv ja kooliaeg möödusid just selles linnas. Olen omamoodi Viljandi patrioot ja mul on hea meel, kui suudame pakkuda siinseile lehelugejaile värskeid uudiseid juba hommikukohvi kõrvale.



Kas Express Post jääb ainult Viljandi piiridesse?


Meie varahommikune kojukanne hõlmab Viljandi, Viiratsi ja Jämejala piirkonda. Päris selget piiri me ei tõmba, sest mõni elurajoon ja maja võib jääda ju kohe asulate kõrvale.



Mujale maakonnas teie firma laieneda ei plaani?


Praegu edasise laienemise kavatsusi pole, ehkki tulevikus ei saa muidugi välistada, et hakkame tulevikus kojukannet pakkuma ka mõnes teises Viljandimaa linnas või alevikus.



Mis kellaks hommikul lehe tellijale viite?


Meie eesmärk on toimetada see kliendi postkasti kella seitsmeks hommikul.


Lehed jõuavad Tartu trükikojast Viljandisse kella nelja ja viie vahel, misjärel need viiakse kandjatele. Esimestesse postkastidesse jõuavad lehed juba kella viie ajal.



Ma ei saa siiski öelda, kes on esimesed ja kes viimased lehesaajad, sest kanderingi algus ja lõpp võivad aja jooksul muutuda.



Mitu kojukandjat teil tööd tegema hakkab?


1. novembriks võtame Viljandis tööle 25 kojukandjat ja kaks kojukande korraldajat. Nende arv võib edaspidi veidi muutuda.



Kuidas Express Posti kojukandjad Viljandis liikuma hakkavad?


Viljandisse on planeeritud 23 jalakande ja kaks autokande piirkonda. Töö võtab aega kaks või kaks kuni kaks ja pool tundi. Viljandi on piisavalt kompaktne, nii et jalgrattakande piirkonda me esialgu vajalikuks ei pea.



Kui sujuvalt Express Post Viljandis oma tööd alustab?


Iga uus asi tahab sissetöötamist ja harjumist. Lehekandmine on teenus, mida ei saa tasapisi üle võtta. Oktoobri lõpuni kannab «Sakalat» Viljandis Eesti Post, siis hakkab seda päevapealt tegema Express Post.



Algul ei pruugi kõik minna päris nii, nagu oleme plaaninud. Palume võimalike apsude pärast tellijalt ette vabandust ja mõistvat suhtumist. Kõike võib juhtuda: trükikojast saabub vähem lehti, meie kandja eksib postitamisel, kuskil on vahetatud lukk ja kandja ei pääse majja.



Esimestel päevadel võib juhtuda, et me ei jõua kõikjal kella seitsmeks kannet lõpetada, sest ka töötempo tahab harjumist.



Teeme proovikande, postitades kõigile oma klientidele kirja, kus anname teada kojukandefirma vahetumisest, ja nimetame kontaktid, kuhu ebakõladest ja probleemidest teatada.



Usun, et saame heade tellijate abiga võimalikest raskustes kiiresti üle ja värske «Sakala», «Postimees» või «Õhtuleht» muutub viljandlasele meeldivaks ja harjumuspäraseks seltsiliseks hommikukohvi kõrvale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles