Viljandisse jõuab Endla lavastus fenomenaalsest sakslasest

, Endla avalike suhete juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Raivo E. Tamm kehastab näidendis neljakümmet tegelast.
Näitleja Raivo E. Tamm kehastab näidendis neljakümmet tegelast. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Endla teater mängib kolmapäeval, 22. oktoobril Ugalas lavastust «Ma olen iseenda naine».


Suvel esietendus Endlas Ameerika näitekirjaniku Doug Wrighti tõsielul põhinev näidend «Ma olen iseenda naine», mis räägib Saksa päritolu transvestiidist Charlotte von Mahlsdorfist (1928—2002), kes pidas Berliinis mööbli ja asjade muuseumi. Ta püüdis selle abil säilitada kollektiivseid mälestusi ning pakkuda omasugustele salajast kogunemiskohta.



Charlotte von Mahlsdorf oli omamoodi fenomen, kes elas üle nii natsivõimu, kommunistliku režiimi kui külma sõja, kaotamata samal ajal oma sisemist vabadust, identiteeti ning hinnalist sajandivanuste antiikasjade kollektsiooni.



Näidendis on lisaks Char­lottele ligi 40 tegelast: tema pereliikmetest ja sõpradest natsiohvitseri, telesaatejuhi ning näitekirjaniku endani. Kõiki neid rolle mängib üks näitleja, Raivo E. Tamm.



«Neljakümne tegelasega manipuleerimine nõuab välk­kiireid ümberlülitusi, oma võimaluste ja vahendite põhjalikku tundmist ning oskust neid kasutada,» on rääkinud lavastaja Tiit Palu. «Koos Raivo ja lavastusgrupiga oleme armunud Charlotte lummavasse isiksusse. Raivo puhul on meeldiv tema nõudlikkus eeskätt iseenda suhtes. Kogu see keemia annab kokku materjali, kuhu on kootud töö, anne ja armastus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles