Ugala vaatab teismeliste maailma

, Ugala kirjandustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala näitleja Andres Oja silmist võib näha tõsist keskendumist, kui ta üritab treener Boris Malinovski antud ülesandeid täita.
Ugala näitleja Andres Oja silmist võib näha tõsist keskendumist, kui ta üritab treener Boris Malinovski antud ülesandeid täita. Foto: Jaanus Laagriküll

Laupäeval esietendub Ugala suurel laval noorsoolavastus «Poks», mille autor ja lavastaja on Ott Aar­dam.


Nagu loo pealkirigi ütleb, on näidendis tähtsal kohal poks — spordiala, mida paljud kõrvaltvaatajad peavad paraku eelkõige säravaks jõudemonstratsiooniks. Tõesti, lavastuses võib näha päris poksi, kinnaste ja hambakaitsmetega, aga jutt ei käi ainult sellest. Hoopis rohkem jääb selle mõiste taha ja ümber.



Loo kesksed tegelased on kaks teismelist poissi, kes saavad ühel kurjal õhtul aru, et poksimisoskus ei teeks paha. Autor-lavastaja Ott Aardam rõhutab, et need ei ole sügelevate rusikatega jõhkardid, vaid täiesti tavalised noorukid. Ootamatu sündmus viib nad poksitrenni, kus õpitakse muu hulgas eetikat, mida peaks tundma iga poksija.



Peale efektsete poksistseenide, mida aitasid seada profid Eesti poksiliidust ning millele noor publik kindlasti kaasa elab, pakub lavastus ainet mõtisklemiseks, kes ja miks on tõeline kangelane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles