Viljandi spordikooli judokad panid end Võrus proovile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin-Liis Sepp sai Võrus peetud rahvusvahelisel juudoturniiril oma võistluskaalus hõbemedali.
Triin-Liis Sepp sai Võrus peetud rahvusvahelisel juudoturniiril oma võistluskaalus hõbemedali. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalavahetusel panid Viljandimaa judokad oma võimed proovile rahvusvahelises konkurentsis peetud turniiril «Võru kevad 2011». Meie noorte seas leidus neid, kes teenisid siis oma esimese medali, ning mõnel oli Võrus koguni esimene kord juudovõistlustel osaleda.

Igat värvi medaleid

Kahele päevale jagatud noorte turniir kuulus Eesti judoliidu karikasarja. Võrulaste korraldatud võistluste tase oli nagu ikka äärmiselt kõrge: eestlaste kõrval oli noortekoondisega esindatud Rootsi, ent kohale olid sõitnud ka mitme Venemaa suurlinna klubid ning Valgevene, Poola, Leedu ja Soome parimad noored.

Viljandi spordikooli ja klubi Taifu esindajad said turniiril kokkuvõttes igat värvi medalitest ühe, ent nende saagiks langesid ka neljas ja üheksas koht ning viis viiendat tulemust.

Nagu selgitas Viljandi juudotreener Viljar Kannel, tähendab kaalu viies tulemus enamasti seda, et kaotatud on kolmanda koha matšil. «Kahju, et meie noored ei suutnud neid kohtumisi seekord enda kasuks pöörata. Tõsi: vastased olid väga tugevad,» lausus treener. «Paljudel pronksiheitlusele jõudnutel andis end tunda vähene võistluspraktika,» arutles Viljar Kannel.

Viljandi spordikooli noortest sai Võru turniiril tütarlaste B-klassi alla 52-kiloste kaalus esikoha Kristel Naelsoo. Tõsi küll: tema kaalus polnud seekord konkurentsi. Neidude
C-klassi kergeimas, alla 28-kiloste kaalus pälvis hõbemedali Triinu-Liis Sepp ning noormeeste D-klassis sai Handreas Karl Kivistik kaalus alla 46 kilo pronksi. Nagu kinnitas noormehe juhendaja Viljar Kannel, oli see tal esimene medalivõit.

Ebaõnn pronksimatšides

Esimese juudovõistluse tegi Võrus C-klassi poiss Joosep Voll. Tema debüüt üle 60-kiloste kaalus päädis kõrge neljanda kohaga.

Viljandi C-klassi noormehed Simon Drõgin ja Raido Õnne ning D-klassi kuuluv Kenner Saar lõpetasid turniiri viienda kohaga. Viiendaks tulid ka B-klassi neiud Regiina Kappet ja Pille-Riin Lahesalu.

Treener tõstis esile Regiina Kappeti südikat võitlust. Ta kinnitas, et neiu oli oma esimesel juudovõistlusel väga lähedal kolmandale kohale. «Sügisel treeninguid alustanud Regiina on teinud tohutu arenguhüppe, ta on väga innukas harjutaja,» tunnustas Viljar Kannel oma õpilast.

Lisaks teenis Viljandimaa noortest seitsmenda koha Venno Austrin B-klassis. A-klassi kuuluv Tanner Saar lõpetas üheksandana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles