Decora nimi jääb Viljandis kahele ehituskauplusele

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühing AL otsustas Viljandis Decora nime alles jätta sellest hoolimata, et kaubamärgi omanik ise siia laienes. Kui algul läksid kaks poodi vahel kaubatoojatelgi sassi, siis nüüd ollakse olukorraga harjunud ja tarned jõuavad õigesse kohta.
Osaühing AL otsustas Viljandis Decora nime alles jätta sellest hoolimata, et kaubamärgi omanik ise siia laienes. Kui algul läksid kaks poodi vahel kaubatoojatelgi sassi, siis nüüd ollakse olukorraga harjunud ja tarned jõuavad õigesse kohta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki aasta algul kavatses üks kahest Viljandis tegutsevast Decora ehitusmaterjalide poest nime vahetada, jätkavad mõlemad sama kaubamärgi all.


Decora kett on Viljandis esindatud juba 2003. aastast, kuid käesoleva aasta alguseni ei tegutsenud selle nime all siin aktsiaselts Decora ise.


Frantsiisilepingu alusel kasutasid kaubamärki teised ettevõtted, kes ostsid ka suure osa edasimüüdavast kaubast Decoralt. 2005. aasta suvel sai esindusõiguse Lääne-Virumaa osaühing AL, kes opereerib lisaks Decora Rakvere ja Tapa kauplust.



Veebruaris, paar nädalat enne seda, kui aktsiaselts Decora Viljandi sisustuskaubamajas Home Gallery ise äri avas, teatas AL-i tegevjuht Indrek Lilleberg, et Puidu tänaval Decora käsutuses olevad ruumid tühjaks ei jää ja seal müüakse ehitusmaterjale edasi.



«Uue kaubamärgi kohta ei julge ma veel veksleid välja käia, see peaks selguma märtsi keskel,» lausus ta.



Nüüd tõdes firma turundusjuht Aivo Liksor aga, et kui nimevahetuse mõtted kunagi olidki, siis praeguseks on nad nendest loobunud ja Viljandisse jääb tegutsema kaks Decorat.



«Tallinnas on näiteks K-Rautal ka mitu kauplust,» ei näinud Liksor imestamiseks põhjust.



Decora kauplused peavad aga ära mahtuma pealinnast 20 korda väiksemasse Viljandisse. Üheski teises linnas kahte selle nimega äri pole.


«Mina ei oska AL-i otsuseid kommenteerida. Aga mis meil saab selle vastu olla, et ta Decora nime all jätkab?» rääkis aktsiaseltsi Decora juhatuse esimees Eike Tubli. «Meie küll selle lepingu lõpetamiseks mingit initsiatiivi üles ei näita.»



Tubli nentis, et seni on tema juhitavale ketile kliente jagunud ja loodetavasti jääb see nii ka edaspidi.



Ühisele nimele vaatamata pole kaubavalik aktsiaseltsi Decora ja osaühingu AL poodides päris sama ning hinnadki võivad tunduvalt erineda. Kui Eike Tubli kiitis Home Gallery kaupluse paremat sortimenti, siis Puidu tänaval asuva Decora projektijuht Raido Laos nimetas oma tööandja plussiks odavamat hinda.



«Et uuel kallil rendipinnal tegutseda, tuleb kliendilt rohkem raha küsida,» selgitas Laos.



Nii Aivo Liksor kui Eike Tubli märkisid ühe olulise vahena sedagi, et Puidu tänava poes on ka aiaosakond, Home Gallerys seda aga pole. Kui paljude ehitusmaterjalide Eestisse tooja on Decora, siis aiatarvete osas on see eelis AL-il.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles