Viljandi linnavolikogu kinnitas eelarve

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavolikogu võttis vastu 2011. aasta eelarve.
Viljandi linnavolikogu võttis vastu 2011. aasta eelarve. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval kinnitas Viljandi linnavolikogu 2011. aasta eelarve, mille kogumaht on 20 589 055 eurot ehk 322 148 717 krooni.

Viljandi linnapea Kalle Jents ütles, et eelmise aastaga võrreldes ei saa linn veel lubada tegevuskulude kasvu, sest majanduse olukorra paranemine ei ole jõudnud oluliselt mõjutada linna tulude suurenemist.

Suurim summa tegevuskuludest, 53 protsenti linnaeelarve kulude kogumahust kulub taas haridusele. Sotsiaalhoolekandele läheb 11,46, kultuurile ja vabale ajale 12 ning spordivaldkonna tegevustele 3,5 protsenti. Linnavalitsuse ja -volikogu tegevuskulud moodustavad vaid 4,9 protsenti eelarve kogumahust.

«Tänavu ei pea ligi 900 linnaeelarvest palka saavat töötajat enam palgata puhkust võtma. Sedajagu kasvab kõikide asutuste palgafond,» kinnitas linnapea Kalle Jents.

Investeeringuid on sel aastal kavas teha 17 protsendi ulatuses eelarve kuludest ehk 3 488 005 euro eest, millest linna raha on 1 072 589 eurot.

Kalle Jents selgitas, et põhiliselt on investeeringute summas linna osalus prügila ladestusala sulgemiseks, hooldekodu renoveerimiseks ja juurdeehituse tegemiseks ning kultuurimaja ja Midrimaa lasteaia hoonete ning lossipargi osaliseks renoveerimiseks. Põhiosas rahastavad nende objektide töid Euroopa Liidu tõukefondid.

«Panustame eelarveraha rannaala arendamisse, ehitades sinna uue mänguväljaku ning lõigu rannapromenaadi ja kergliiklusteed. Remonti vajab Paalalinna gümnaasiumi hoone ja juurde ehitame lasteaia rühmaruume: Mängupesa lasteaeda ühele sõimerühmale ja Kaare kooli vabanevasse hoonetiiba kahele Karlssoni suuremate laste rühmale. Karlssoni lasteaia põhihoonesse mahub siis juurde kaks sõimerühma. Ümberkorralduste ja investeeringu tulemusena peaks aasta lõpuks olema lasteaia järjekord Viljandis likvideeritud,» ütles linnapea.

2011. aastal jagub linna raha ka Trepimäe remontimiseks ja Vabadussõjas langenute hauatähiste korrastamiseks Vanal kalmistul.

Viljandi linn ei kavatse sellel aastal laenukoormust suurendada, vaid eesmärk on seda 482 124 euroni vähendada.

Linnaeelarve tabelid ja seletuskiri on avalikustatud Viljandi linna koduleheküljel ja linnaraamatukogus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles