Noored otsisid koolis karaokestaari

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humoorika kavaga astusid üles ürituse korraldajad Martin Arusoo ja Kermo Maiste, esitades versiooni Ott Sepa ja Märt Avandi euroloost.
Humoorika kavaga astusid üles ürituse korraldajad Martin Arusoo ja Kermo Maiste, esitades versiooni Ott Sepa ja Märt Avandi euroloost. Foto: Erakogu

Viljandi maagümnaasiumi õpilased korraldasid eelmisel neljapäeval võistulaulmise «VMG otsib karaoke­staari», millega koguti raha puudega lastele.

Ettevõtmise algatasid Kermo Maiste, Kadri-Ann Salumäe ja Martin Arusoo. Kermo Maiste andmetel esines 13 võistkonda ehk 40 inimest ning pealtvaatajaid oli ligikaudu 80.

Idee selline üritus korraldada tekkis pärast kooli jõulupidu mullu detsembris. «Istusime klassis ja mõtlesime, et võiks koos aulasse karaoket laulma minna. Kõik olid nõus ja õnneks olid projektoridki olemas,» jutustas Kermo Maiste. «Laulsime, kõigil oli väga lõbus ning mõtlesime, et sellise ürituse võiks kogu koolile korraldada.»

Noorte idee kiitis heaks ka kooli huvijuht Aili Kiin ja asjaajamised ettevõtmise käimalükkamiseks said hoo sisse.

Kermo Maiste teada on koolis varemgi karaoket tehtud, kuid talle ja ta klassikaaslastele oli sellise ürituse korraldamine esimene proovikivi. Maiste sõnul läks üritus igati korda.

«Algklasside õpilastel oli küll lõbus ja nad said naerda,» rääkis korraldaja. «Me ei oodanud nii palju vaatajaid, aga selle üle on ainult hea meel. Kindlasti ei jää see viimaseks karaokeks!»

Kõige vanemad esinejad olid kümnendast klassist, väiksematel oli laulmise vastu aga suurem huvi. Repertuaar oli Kermo Maiste sõnutsi seinast seina: esitati laste- ja isegi jõululaule ning nii eesti kui inglise keeles. «See oligi vabas vormis: võis valida ükskõik mis laulu ja tulla,» täpsustas korraldaja.

Oma kavaga astusid üles ka korraldajad. Kadri-Ann Salumäe esitas Alicia Keysi laulu «If I Ain’t Got You» ning Kermo Maiste ja Martin Arusoo kandsid ette Ott Sepa ja Märt Avandi repertuaari kuuluvad palad «Ei täi» ja «Pilvede embuses». Vürtsi lisasid nende esinemisele teemakohased kostüümid.

Kermo Maiste lisas, et neil on plaanis veel samalaadseid üritusi korraldada ning kutsuda teisigi koole kaasa lööma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles