Mitmevõistleja säras teivashüppes

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Galeta keskendub edaspidi peamiselt kuulitõukele.
Kristo Galeta keskendub edaspidi peamiselt kuulitõukele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti kergejõustiku sisemeistrivõistlustel teenisid Viljandimaa sportlased kolm medalit, Tarmo Riitmuru võitis kulla ja pronksi, Kristo Galeta hõbeda.

Nädalavahetusel Tallinnas peetud täiskasvanute üksikalade meistrivõistlustel ületas Tarmo Riitmuru teivashüppesektoris ainsana viis meetrit. Tõkkesprindi finaalis kordas mitmevõistleja nädal varem püstitatud isiklikku tippmarki ja oli sellega kolmas.

Eesti seitsmevõistluste meistrivõistlustel hõbeda teeninud Tarmo Riitmuru arendas laupäeval teisvashüppevõistlusel tartlasest konkurendi Aigar Kukega taktikamängu.

Mõlemad konkurendid alustasid kõrguselt 4.60. Riitmuru alistas selle esimesel, Kukk kolmandal katsel. Järgmine kõrgus, 4.80 alistus rivaalidele esimesel sooritusel, misjärel tartlane ületas 4.90 esimesel katsel ning Riitmuru vastas kohe viie meetri ründamisega.

Teisel üritusel see tal õnnestus. Kaks korda ebaõnnestunult viit meetrit ületada püüdnud Aigar Kukk otsustas riskida ja valis kolmandaks soorituseks kõrguse 5.05. Tema katse ebaõnnestumine tähendas Tarmo Riitmurule kuldmedalit.

Tõkkesprindi finaalis edestasid pronksi teeninud Tarmo Riitmurut Mikk Pahapill (aeg 8,06) ja Mikk Mihkel Arro (8,10).

Kergejõustikuseltsi Sakala esindajatest pälvis Tallinnas hõbemedali Kristo Galeta tulemusega 17.16 meeste kuulitõukes. 17.99-ga võttis sellel alal meistrimedali Raigo Toompuu.

Pikalt kestnud vigastuste ja lõikuste järel kolme nädala eest sportlaskarjääris uue lehe pööranud endine odaviskaja Kristo Galeta oli hõbeda üle õnnelik ning tulemusega rahul. «Sisehallis on see minu parim tulemus,» tunnistas välistingimustes paar sentimeetrit kaugemale heitnud mees.

Nagu kinnitas 27-aastane Galeta, on ta viimased kolm nädalat Ants Kiisa käe all keskendunud kuulitõukamisele. «Lootsin suvel odaviske juurde naasta, ent valu ei ole õlast taandunud,» seletas ta.

Tiitlivõistluste kõrgeima koha teeninud Viljandi naissportlasena lõpetas Triin Eerme kolmikhüppe tulemusega 12.33. See jättis ta napi kahe sentimeetriga esikolmikust välja.

Mõneti ootamatult luhtus meistrivõistlustel medalipüüdlus Võhma noormehel Martin Männikul. 60 meetri kolmandas eeljooksus näitas ta head kiirust: aeg 7,06 andis talle selle jooksu võidu ja tagas finaalikoha. Paraku jäi tal otsustav jooks läbimata. «Eeljooksu ja finaali vahel tabas Martinit viirus. Ägeda peavalu ja iivelduse tõttu ta starti ei läinud,» põhjendas sportlase isa ja juhendaja Hannes Männik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles