NÄDALA KURIOOSUM. Oder teel

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valdo Ots

Aastakümneid roolikeerajana leiba teeninud ja sõna otseses mõttes mitu miljonit kilomeetrit maha sõitnud autojuhti on ilmselt raske tööpostil üllatada. Kulmude kerkimiseks peab ta peale sattuma millelegi väga eriskummalisele. Näiteks keset maanteed breiktantsu vihtuvale mustavalgekirjule lehmale, sest seda on ta varem ainult ühe korra näinud.

Küllap olnuks esmaspäeval Viljandi ja Ramsi vahel Sinialliku oja kandis avanenud vaatepilt sellisele autojuhile samuti põnev. Aeg-ajalt juhtub ikka, et mõnest koormast pudeneb teele substantsi, mille koht ei ole asfaldil. Aga et paarisaja meetri ulatuses võtab suure osa sõiduteest enda alla tohutu kogus otra, on küll tavatu.

Kui küsida, mida teravili kõva kattega teel teeb, on õige vastus: muudab selle sigalibedaks. Odral sõita või hernestel kelgutada – sel pole suurt vahet. Õnneks saabusid peagi sündmuskohale Eesti Keskkonnateenuste töömehed, kes segaduse likvideerisid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles