Sügishooajale annavad ilmet salongiõhtud

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobri lõpul astub kultuurimaja laval taas Viljandi publiku ette ansambel Noorkuu. Seekord on tal kaasas mitu tuntud külalissolisti.
Oktoobri lõpul astub kultuurimaja laval taas Viljandi publiku ette ansambel Noorkuu. Seekord on tal kaasas mitu tuntud külalissolisti. Foto: Valdo Ots

Sel sügisel 55-aastaseks saav Viljandi kultuurimaja avab hooaja 10. oktoobril õdusa õhtuga, kus saab tantsida ja vaadata näitemängu.



Kultuurimaja direktori asetäitja Malle Allese sõnul on avapeol varasematest hooaja alguspidudest veidi teine formaat.



«Algul pakume vaatamiseks Jaan Tätte haaravat näidendit «Palju õnne argipäevaks!», mille on lavale toonud Paistu rahvamaja näitetrupp Õie Suurmani juhatusel, ning õhtu teises pooles mängib ansambel Triton tantsumuusikat,» kõneles ta.



Salongiõhtud neljal teemal


Kuigi ametlik avaüritus on 10. oktoobril, hakkab hooaeg pihta juba veidi varem. Alates tänasest hakatakse kultuurimaja kohvikus korraldama salongiõhtuid, mis on iga kuu neljal eri teemal: personaalia, film, huumor ja muusika.



«Personaaliaõhtuid korraldab Priit Noorhani, filmiõhtuid Kristjan Suits ja huumoriõhtuid kunstiklubi esimees Teet Lindma,» rääkis Malle Allese.



Esimese salongiõhtu külaline on Pariisis elav filminäitleja Ene Rämmeld, kelle vestluspartner on Ants Johanson. Järgmistest külalistest oskas Allese praegu nimetada poliitikust teatrimeest Jaak Allikut, kellega on võimalik kohtuda 8. oktoobril, ja esimese huumoriõhtu persooni, hiidlast Jaanus Kõrva, kes on Viljandis 15. oktoobril.



Õppida saab nii filmi-, foto- kui kirjakunsti


Oktoobris alustavad kultuurimajas tööd mitmesugused ringid.


Mary Mauring hakkab 1. oktoobrist juba 12. hooaega juhendama kirjakunsti kursusi. 9. oktoobril alustab tööd fotoring, kus Valdo Ots ja Andrus Noorhani jagavad pildistamisega seonduvaid tarkusi.



Kristjan Suits juhendab esmaspäeva õhtuti filmiringi, kuhu on oodatud filmitegemise saladusi tundma õppima noored algajad.


Loomulikult pakub kultuurimaja hooaja jooksul mitut masti näitusi.



Esimesena avatakse 7. oktoobril Viljandi kunstiklubi sügisnäitus ja järgmisena 4. novembril Teet Lindma juubelinäitus.



Noorkuust vanade asjadeni


Lähiaja kontsertidest tõi Malle Allese esile 30. oktoobril toimuva «Noorkuu live 2008», millel astuvad solistina üles Hendrik Sal-Saller, Tõnis Mägi ja Maarja-Liis Ilus. Nädal hiljem on laval Koit Toome, kes esitab Jaak Joala lauldud laule kavas «Sügav kummardus õpetajale...».



55. aastapäeva tähistab kultuurimaja 7. novembril. Siis astuvad traditsiooniliselt lavalaudadele Viljandi enda lauljad, tantsijad ja pillimehed. Allese jutu järgi on sünnipäevapidu eelkõige kutsetega ja see, kas pileteid vabamüüki jagub, selgub alles vahetult enne pidu.



Sügishooaja huvitavamatest üritustest märkis Malle Allese ära veel novembris noore kolleegi Karita Tilga organiseeritava moetäika «Vana uus asi», kus saab õppida vanast uut tegema, aga ka oma vanu asju müüa või vahetada ning isetehtud esemetega kaubelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles